НОВИНИ

Кога дъждовете ще си отидат? Кога ще се стопли времето у нас?

дъждовете отидат стопли времето нас
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
21:30, 01.06.2020
Чете се за: 00:47 мин.
У нас

Хладното време, настанило се трайно над България през последните дни, отстъпва на идващото лято.

Очаква ни съществено затопляне още в края на тази седмица, като градусите ще минат 30, обяви синоптикът на БНТ Христина Балинска.

Във вторник времето ще остане неустойчиво. Облачността ще е значителна, купеста и купесто-дъждовна и на много места ще превалява. След обяд в планинските и източните райони от страната валежите ще са временно интензивни и придружени с гръмотевици. Максималните температури ще са предимно между 17° и 22°С.

По Черноморието облачността ще е значителна, купеста и купесто-дъждовна. Ще има превалявания от дъжд, временно интензивни в следобедните часове. В отделни райони и ще прегърми. Ще духа до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са между 15° и 19°. Вълнението на морето ще е 2 бала.

В сряда вече ще преобладава слънчево време. Около и след обяд отново ще се развива купеста облачност, по-значителна над планинските райони и на места, главно там ще превали краткотраен дъжд. Все още хладно за юни с максимални температури в по-голямата част от страната между 19° и 24°С.

В четвъртък и петък температурите бързо и съществено ще се повишат и в петък максималните ще бъдат между 27° и 32°, малко по-ниски ще остават по Черноморието. Вятърът ще се ориентира от югозапад.

Какаво време ни очаква през този месец? Отговорът очаквайте утре сутрин от синоптика на НИМХ Анастасия Стойчева, която ще гостува в сутрешния блок на БНТ.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тръмп към губернатори за протестите: Контрол, арести, хвърляйте в затвора...
Тръмп към губернатори за протестите: Контрол, арести, хвърляйте в затвора...
Сега и преди 150 млн. години – животът на Антарктида. Да надникнем в него
Сега и преди 150 млн. години – животът на Антарктида. Да надникнем в него