НОВИНИ

Кой е Зидан Икбал? Един от талантите на Манчестър Юнайтед

Манчестър Юнайтед
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
13:22, 09.12.2021
Чете се за: 02:55 мин.
Спорт

Зидан Икбал е само на 18 години, но вече направи своя международен дебют за Манчестър Юнайтед в Шампионската лига. Атакуващият полузащитник се появи в края на мача срещу Йънг Бойс (1:1).

Икбал попадна в групата за срещата, след като води занимания с мъжкия тим във вторник преди гостуването на Йънг Бойс на „Олд Трафорд“. Зидан Икбал влезе на терена като замяна на Джеси Лингаард.

Самият футболист разкри, че е сбъднал една от своите най-големи мечти, стъпвайки на терена в толкова важен двубой. Шансът му беше предоставен от новия мениджър на Юнайтед Ралф Рангник.

Играчът, носещ фланелка с номер 73 на гърба, сподели след срещата: „Чувствам се невероятно. Цял живот съм работил за тази възможност, мечтата ми се сбъдна, надявам се това да е само началото и се надявам да продължа напред.“

Зидан Икбал е роден в Манчестър, в семейство на баща пакистанец и майка от Ирак. Започва да играе съвсем малък. Младият талант е забелязан от скаути на „червените дяволи“ през 2012 година и получава предложение да се присъедини към академията.

През 2021 година Зидан Икбал получава шанса да се присъедини към мъжкия отбор, след като подписва първия си професионален договор с клуба през април.

Зидан Икбал отговаря на условията да носи екипите на националните отбори на Англия, Пакистан или Ирак.

В международен план към момента е носил екипа на Ирак. Повиквателната му е за младежкия отбор до 23 години. Той записва дебюта си за Ирак през септември срещу ОАЕ до 23 години. През октомври той реализира първия си гол за Ирак като капитан на младежкия тим.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
МЗ: Процедурата по закупуване на тестове за учениците е безупречна
МЗ: Процедурата по закупуване на тестове за учениците е безупречна
Шави след отпадането на Барселона: Започваме от нулата
Шави след отпадането на Барселона: Започваме от нулата