НОВИНИ

Контролно за гимнастичките ни и в Мураяма

контролно гимнастичките мураяма
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
17:08, 29.07.2021
5364
Чете се за: 01:40 мин.
Спорт
Слушай новината

Както в България, така и в Япония официалните контролни са част от цялостната подготовка на националния отбор по художествена гимнастика за Олимпиадата.

Треньорският екип се опитва да създава се своеобразна състезателна нагласа, гимнастичките играят с официалните трика и пред публика и специалисти.

Руските гимнастички се подготвят изолирани във Владивосток

Тъй като епидемиологичните мерки в Япония са изключително строги, на официалното контролно присъстваха само кметът на Мураяма г-н Такао Шифу, както и представители на общината в префектура Ямагата.

Местната телевизия снимаше всичко около нашите момичета и макар и малко на брой, гостите бяха достатъчно авторитетни и мотивираха българските гимнастички да покажат композициите си по най-добрия начин.

Българският отбор се подготвя в Япония, град Мураяма. Нашият тим води своите последни занимания преди Игрите на “Роуз Камп“ в град Мураяма.

Тимът ни е в състав Боряна Калейн и Катрин Тасева в индивидуалното, както и ансамбъла (Симона Дянкова, Лаура Траатс, Мадлен Радуканова, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова).

Олимпийският турнир по художествена гимнастика ще се проведе от 6 до 8 август. Състезанието ще можете да проследите в каналите на БНТ, както и онлайн в спортната секция на bntnews.bg.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Няма данни за пострадали българи при пожара в Анталия
Няма данни за пострадали българи при пожара в Анталия
Кабинетът предлага забрана на политическата и партийна дейност в училище
Кабинетът предлага забрана на политическата и партийна дейност в училище