НОВИНИ

Краси Анев спира с биатлона. Причината – спорове с федерацията

краси анев спира биатлона причината ndash спорове федерацията
Снимка: Архив/БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
14:55, 22.06.2020
Чете се за: 00:39 мин.
Спорт

Един от най-добрите български биатлонисти през последните години Красимир Анев обяви, че слага край на професионалната си кариера.

Причината за решението му е продължаващия конфликт между него и Българската федерация по биатлон.

Между тях от години има търкания за финансиране, подготовка, избор на треньори, лагери и други неща, но днес 33-годишният биатлонист обяви, че повече не желае да продължава да работи по този начин и се отказва от спорта.

"Никога няма да се промени това лично отношение на председателя на Федерацията към мен. Седем години издържах и просто не мога повече. Нямам бъдеще, докато тя е там, аз нямам бъдеще. Заявявам най-официално, че аз съм дотук. Трудно ми е да го кажа, но това е положението", обяви Анев на пресконференция в Пресклуб България.

"Бях нападнат на чисто лична основа от председателя на Федерацията. Аз от почти две години не съм си позволявал да кажа нито една лоша дума за Федерацията. Присъствал съм многократно на заседания на УС, на които съм задавал много въпроси. На 95% от зададените от мен въпроси не беше даден отговор по никакъв начин. Това говорене по медиите на председателя не спомага с нищо на имиджа на нашия спорт", настоя той.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Оставиха за постоянно в ареста шофьора, блъснал жена в Самоков
Оставиха за постоянно в ареста шофьора, блъснал жена в Самоков
77-годишна жена почина от марсилска треска в Пловдив
77-годишна жена почина от марсилска треска в Пловдив