НОВИНИ

Красимир Балъков: Целта е влизане в елита

Борил Гочев
от Борил Гочев
15:43, 13.07.2023
Чете се за: 02:45 мин.
Спорт
красимир балъков целта влизане елита
Снимка: startphoto.bg
Слушай новината

Старши треньорът на Септември София Красимир Балъков даде пресконференция преди старта на новия сезон, за който неговата лична цел е да върне "синьо-червените" в българския елит.

Легендарният бивш футболист обаче сподели, че очаква трудна битка във Втора лига, тъй като има поне 4-5 отбора, които имат амбиции да се борят за промоция.

"Втора лига ще е изключително интересна, защото има 4-5 клуба, които искат задължително да влязат. Влагат се финансови средства, което е добре и ще допринесе за качеството. Видях, че в Септември има млади момчета, които имат потенциал. Затова и останах, за да се опитаме да им помогнем. Първата ни цел е влизане в елита, така че трябва да намерим баланса между младостта и опита", започна Балъков.

57-годишният специалист засегна още веднъж и темата за феърплея в българския футбол и как тя ще бъде засегната през следващата кампания във Втора лига.

"Криворазбран е нашият феърплей. Във Втора лига ще е още по-тежко, че даже няма и ВАР. Ще се сблъскам с тази действителност. Всеки мач ще бъде анализиран и всичко ще се казва в прав текст, без да си затваряме очите и устата", коментира един от героите от САЩ 1994.

Накрая бившият селекционер на българския национален отбор говори и за селекцията в Септември два дни преди началото на кампанията, която за столичани ще стартира с домакинство на Литекс.

"Позицията, на която имаме нужда е левият външен защитник. Трябва ни опитен футболист, тъй като ни трябва човек, който да ни гарантира спокойствие. Нуждаем се от конкуренция при крилата и централния нападател. Имаме много талантливи футболисти, но за да не им навредим трябва да има добър баланс. Всеки един български футболист от нивото на Здравко Димитров е добре дошъл в Септември", завърши Красимир Балъков.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Слави Трифонов: Днес беше потвърдено съществуването на тройна управляваща коалиция
Слави Трифонов: Днес беше потвърдено съществуването на тройна управляваща коалиция
Работещи в Спешна помощ протестираха в София
Работещи в Спешна помощ протестираха в София