НОВИНИ

Красимир Балъков е новият старши треньор на Локомотив София

Българската футболна легенда заменя на поста сръбския специалист Данило Дончич и така става третият наставник на столичани в рамките на настоящата кампания, в която клубът беше воден още и от Стойчо Стоев

Борил Гочев
от Борил Гочев
16:04, 22.04.2024
Чете се за: 02:15 мин.
Спорт
красимир балъков новият старши треньор локомотив софия
Слушай новината

Ръководството на Локомотив София взе решение да извърши треньорска рокада преди старта на плейофите в Първа лига, като мястото на досегашния наставник Данило Дончич ще бъде взето от Красимир Балъков.

Легендарана българския футбол заменя родения в Сърбия специалист, който прекара начело на "железничарите" малко повече от 8 месеца, но в последните десет двубоя тимът записа три победи и допусна цели седем поражения, които допринесоха за това "червено-черните" да се смъкнат до 14-ото място в подреждането и понастоящем да са в позиция за участие в плейоф за оцеляване в елита.

"Ръководството на клуба взе решение да се раздели с досегашния старши треньор на клуба. С него си тръгват още помощник-треньорът и главен анализатор на тима Ивайло Захариев, треньорът на вратарите Владимир Манолков, както и кондиционният специалист Николай Георгиев", написаха от ФК Локомотив София в социалните мрежи.

Назначението на Красимир Балъков в Локомотив София отбелязва неговото завръщане в треньорската професия, като за последно той работи като наставник на Септември София, но напусна клуба от Втора лига през октомври миналата година.

От ръководството на столичните "железничари" разкриха още, че в щаба на Балъков влизат Георги Сърмов, Армен Амбарцумян и Светлин Спасов, а първата задача пред този екип ще бъде да съхрани мястото на Локомотив в Първа лига.

"Червено-черните" ще влязат в плейофите от 14-ата позиция с актив от 28 точки, на две зад съставите на Хебър Пазарджик и на Пирин Благоевград, както и на шест пред този на Ботев Враца. За Локомотив София битката за оставане в елита стартира с гостуване на Пазарджик тази неделя (28 април).







Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Продължава делото срещу Доналд Тръмп
Продължава делото срещу Доналд Тръмп
Продължава демонтажът на Паметника на Съветската армия (СНИМКИ)
Продължава демонтажът на Паметника на Съветската армия (СНИМКИ)