НОВИНИ

Крищоф Милак пропуска световното първенство по плувни спортове във Фукуока

крищоф милак пропуска световното първенство плувни спортове фукуока
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
16:24, 22.06.2023
Чете се за: 02:45 мин.
Спорт
Слушай новината

Крищоф Милак, който спечели два златни медала на световното първенство по плувни спортове през миналата година, обяви, че няма да вземе участие в тазгодишното издание в Япония, твърдейки следното: „В момента не се намирам в позиция да бъда сред най-добрите в света нито физически, нито психически“.

23-годишният унгарец грабна две първи места в бътерфлая миналата година пред собствена публика. В добавка, той е световен рекордьор и олимпийски шампион на 200 метра бътерфлай, като завоюва и световната титла в дисциплината през 2019 година.

„Много тежко взех това решение. Няма да участвам на Световното първенство във Фукуока през юли – колкото и да ми се иска да продължа серията си. Търся отговор на спада във формата ми. Не мога да достигна до 100% от представянето ми, което е важно за върхова форма, и не искам да се задоволя с по-малко от това“, продължи той в изявлението, публикувано от клубния му Хонвед, във Фейсбук.

Първенството в Будапеща бе първото от три шампионата на планетата в рамките на 19 месеца, като след това във Фукуока през юли следва и Доха през февруари 2024 г. Догодина е и Олимпиадата в Париж, която по традиция ще се проведе през лятото.

Двама от основните съперници на Милак в басейна – американецът Кейлъб Дресъл и австралиецът Кайл Чалмърс, говориха миналата година за проблемите си с психичното здраве, но унгарецът подчерта, че той на свой ред не страда от това.

„Това е много дълбоко място, но искам да подчертая, че нищо от това не е придружено от отчаяние. Приех го и искрено се надявам, че всички други ще приемат, че в кариерата на един спортист може да има период, когато трябва да направиш крачка назад, да се презаредиш и след това отново да си готов за най-големите предизвикателства. Не се притеснявайте: Скоро ще се завърна“, завърши Милак в съобщението.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Локомотив София се подсили със защитник, който не успя да се докаже в ЦСКА
Локомотив София се подсили със защитник, който не успя да се докаже в ЦСКА
Спортният министър: Говорих с г-н Ганчев, предприети са действия за стадиона на ЦСКА
Спортният министър: Говорих с г-н Ганчев, предприети са действия за стадиона на ЦСКА