НОВИНИ

Кристиан Вигенин: Трябва да се мисли за актуализация на бюджета

bnt avatar logo
от БНТ
08:46, 22.07.2021
Чете се за: 02:07 мин.
У нас
Слушай новината

Важно е да видим, че този парламент може да работи по-добре от предишния, в посоката, която ние смятаме, че е правилна. Това заяви в "Денят започва" Кристиан Вигенин, заместник-председател на парламентарната група на БСП.

Даде и пример - по-социално законодателство, бързо решаване на социално-икономически проблеми. Парламентарната група вече е внесла няколко законопроекта, които счита, че трябва приоритетно да се разгледат от Народното събрание - за преизчисляването на пенсиите, което да повиши средствата за пенсионерите, помощи за учениците не само от първи, но и от втори, трети и четвърти клас, както и въпроси, касаещи майчинството през втората година.

Според Кристиан Вигенин трябва да се мисли за актуализация на бюджета, тъй като доста време страната е без парламент и са се натрупали проблеми и видимо средствата не са достатъчни.

Въпросът е сега спешно да се види какво е нужно да се направи. Много е ранен етапът, за да коментираме участие на БСП във властта, подкрепа за евентуално правителство. Това, което е позитивно - БСП няма да дава безусловна подкрепа, ще бъдем внимателни, заяви Кристиан Вигенин.

Ние държим на дълбоката промяна, БСП не може да бъде приравнена към партиите на статуквото, каза още той.

По думите му БСП са готови на много широки консултации, ако третият мандат дойде при тях, както и да поканят някои от служебните министри в редовен кабинет. Оцени Янаки Стоилов като един от най-добрите министри на служебния кабинет.

Вижте целия разговор във видеото.

Гледайте повече теми от "Денят започва"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
От 68 училища само 6 изпращат деца на летен лагер по програма "Отново заедно" в Русе
От 68 училища само 6 изпращат деца на летен лагер по програма "Отново заедно" в Русе
След ареста за незаконен лов в Симитли - какви ще бъдат наказанията?
След ареста за незаконен лов в Симитли - какви ще бъдат наказанията?