НОВИНИ

Кристиано Роналдо: Рангник се нуждае от време

Кристиано Роналдо
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
11:50, 13.01.2022
Чете се за: 02:40 мин.
Спорт
Слушай новината

Звездата на Манчестър Юнайтед Кристиано Роналдо заяви, че не смята за приемливи твърденията, че „червените дяволи“ се стремят към нещо по-малко от класиране в топ 3 на Висшата лига. Нападателят предупреди, че не се е завърнал в клуба, за да се бори за седмо място.

Тимът имаше разочароващи моменти по-рано през сезона, в следствие на което беше освободен Оле Гунар Солскяер, а на негово място беше назначен Ралф Рангник.

Запитан дали Юнайтед може да се надява да намали разликата от водачите в топ 4 на класирането без правилния манталитет, Роналдо каза: „Невъзможно – мисля, че това е основната цел.“

„Не приемам манталитетът ни не е такъв, какъвто е необходим за челната тройка във Висшата лига. Мисля, че за да съградиш нещо добро, понякога трябва да унищожиш други. Така че защо не - нова година, нов живот и се надявам, че Манчестър Юнайтед може да бъде нивото, което феновете искат. Те заслужават това“, сподели португалският национал пред SkySports.

„Сега сме в състояние да променим нещата. Знам пътя, но няма да го казвам тук, защото не мисля, че е етично от моя страна да разкривам това“, допълни футболистът.

„Не искам дошъл, за да бъда на шесто място, или седмо място, или пето място. Тук съм, за да се опитам да спечеля, да се състезавам. Състезаваме се, но все още не сме на най-доброто ниво“, добави Роналдо.

„Откакто Ралф Рангник пристигна преди пет седмици, промени много неща. Но се нуждае от време, за да предаде идеите си на играчите. Ще му трябва време, но вярвам, че той ще свърши добра работа. Знаем, че не играем най-добрия футбол, но имаме много мачове, за да подобрим представянето си“, уточни звездата на Юнайтед.

Изразявайки подкрепата си за настоящия мениджър, Кристиано Роналдо изрази i съчувствие към Солскяер – с когото играеше по време на първия си период като футболист на Юнайтед – и призна, че напускането на бившия му треньор е било „трудно“.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ВСС избира утре председател на Върховния касационен съд
ВСС избира утре председател на Върховния касационен съд
Социалният министър обеща "декемврийски" пенсии до юни
Социалният министър обеща "декемврийски" пенсии до юни