НОВИНИ

Кристиано Роналдо се завръща в групата на Манчестър Юнайтед

Борил Гочев
от Борил Гочев
15:27, 26.10.2022
Чете се за: 02:35 мин.
Спорт
Кристиано Роналдо
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Португалската футболна звезда Кристиано Роналдо се завръща в групата на Манчестър Юнайтед за домакинството на Шериф Тираспол в среща от турнира Лига Европа.

Роналдо пропусна последния двубой на "червените дяволи" във Висшата лига срещу Челси, след като бе изваден от състава по решение на наставника Ерик тен Хаг заради действията на португалеца по време на мача с Тотнъм, когато той отказа да влезе в игра, а освен това си и тръгна преждевременно от стадиона.

"Не мисля, че ситуацията е трудна за разбиране и вече отговорих на много въпроси около нея. Роналдо е в групата за мача с Шериф. Той бе аут за един мач и сега е върнат в състава, както обикновено. Не мисля, че има какво повече да кажа по този въпрос. Смятам, че през миналата седмица се говори достатъчно и бяха показани всички гледни точки. Сега трябва да се фокусираме върху мача утре. Той е много важен за нас, защото искаме да спечелим групата. Това е целта ни", заяви нидерландският наставник на Юнайтед.

В същото време аут за двубоя срещу Шериф е Рафаел Варан, който получи травма срещу Челси и ще бъде извън сметките до Световното първенство в Катар, но Тен Хаг успокои, че контузията на французина не е сериозна и прогнозите са, че той ще бъде на линия за Мондиала.

"Рафа Варан не е в групата за мача с Шериф. Той ще бъде аут до световното първенство, така че не очаквам да вземе участие в предстоящия блок от мачове. Мисля, че прогнозата за него е добра и той ще може да се възстанови за световното, но още е рано да се каже. Трябва да видим как се развива ситуацията и как върви рехабилитацията му", заяви Ерик тен Хаг.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Правителството одобри проекта за закупуване на 8 нови изтребители F-16
Правителството одобри проекта за закупуване на 8 нови изтребители F-16
Въвежда се пълна дигитализация на имотния регистър
Въвежда се пълна дигитализация на имотния регистър