НОВИНИ

Ланс обърна Арсенал и му нанесе първа загуба през кампанията

Борил Гочев
от Борил Гочев
00:53, 04.10.2023
Чете се за: 02:07 мин.
Спорт
ланс обърна арсенал нанесе първа загуба кампанията
Слушай новината

Отборът на Ланс нанесе първо поражение на Арсенал от началото на сезона, след като срази лондончани с 2:1 у дома в среща от груповата фаза на Шампионската лига.

Началото на срещата обаче по никакъв начин не предвещаваше подобен развой, тъй като Габриел Жезус даде аванс на гостите в 14-ата минута с диагонален удар от границата на наказателното поле.

"Кърваво-червените" отговориха скоро след това чрез Адриен Томасон, който се разписа с хубав изстрел от движение, направил безпомощен стражът на "артилеристите" Давид Рая, който бе сгрешил секунди по-рано.

До почивката съставът на Микел Артета трябваше да понесе още един тежък удар, тъй като Букайо Сака напусна терена контузен, а на негово място влезе Фабио Виейра.

Въпреки тази принудителна смята лондончани продължиха да изглеждат като по-опасният от двата тима, но второто попадение така и не идваше.

В крайна сметка голът падна във вратата на гостите, а негов автор бе Ели Уахи, който в 69-ата минута се възползва от асистенция Пшемислав Франковски и 21 години по-късно отново донесе на Ланс победа в мач от Шампионската лига.

Освен това успехът изкачи французите на лидерското място в тази група "В" с актив от 4 точки, докато Арсенал остана втори с 3. Трети и четвърти са съответно Севиля и ПСВ Айндховен.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Слънчево време ни очаква днес
Слънчево време ни очаква днес
Байерн Мюнхен обърна Копенхаген за втора поредна победа в ШЛ
Байерн Мюнхен обърна Копенхаген за втора поредна победа в ШЛ