НОВИНИ

Левски продължава "синята" си приказка, посреща Айнтрахт пред пълни трибуни на Националния стадион

Във връзка с предстоящите събития в следобедните часове е възможно да възникне временно затруднение на движението в централната градска част. СДВР препоръчва на шофьорите да използват обходни маршрути.

пфк левски плахите съдийски прояви помагат нищо футбола
Снимка: startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
11:01, 24.08.2023 (обновена)
Чете се за: 06:50 мин.
Европейски футбол
Слушай новината

Отборът на Левски ще се изправи срещу германския Айнтрахт Франкфурт в един от най-важните си мачове в последните години. Двубоят от плейофите за влизане в груповата фаза на Лигата на конференциите ще се играе тази вечер от 20:00 ч. на Националния стадион в столицата.

Трибуните на "Васил Левски" ще бъдат пълни до краен предел, с изключение на блокове №9 и №11 в сектор А, които ще бъдат затворени поради съображения за сигурност и препоръка от страна на УЕФА. Феновете на Левски купиха над 35 хиляди билета за мача, докато привържениците на Айнтрахт също купиха всичките им отпуснати 3000 пропуска. Очаква се обаче в София да пристигнат доста повече фенове от Франкфурт (около 5000), които са известни като едни от най-буйните в Германия. Всичко това води до предпоставки за напрежение, поради което СДВР предприема засилени мерки за сигурност през целия ден. Преди, по време и след провеждане на футболната среща полицейските служители ще следят за опазването на обществения ред и за недопускането на престъпления на територията на града.

Във връзка с предстоящите събития в следобедните часове е възможно да възникне временно затруднение на движението в централната градска част. СДВР препоръчва на шофьорите да използват обходни маршрути.

Левски има шанс да участва в груповата фаза на европейските клубни турнири за първи път от 2010 година насам, когато игра в групите на Лига Европа. С евентуален успех над Айнтрахт "сините" ще си осигурят и огромен финансов бонус в рамките на почти 3 милиона евро. До този момент те заработиха 750 хиляди евро с отстраняването на Шкупи (Македония) и Апоел Беер Шева (Израел).

Задачата през тима на Николай Костов обаче е много трудна. Айнтрахт е един от най-солидните тимове в Бундеслигата в последните години. През миналия сезон те достигнаха финал за Купата на Германия, която спечелиха през 2018 година, а през сезон 2021/22 отборът триумфира в Лига Европа. В историята си Айнтрахт има една титла на Германия, както и един финал в Купата на европейските шампиони. Тимът заема 22-ро място по клубен коефициент в ранглистата на УЕФА. Сред най-големите звезди на Айнтрахт в момента са Рандал Коло Муани, Себастиян Роде, Марио Гьотце и Кевин Трап. През изминалия сезон Айнтрахт завърши на седмо място в Бундеслигата.

От своя страна Левски започна колебливо в Първа лига под ръководството на новия треньор Николай Костов, като записа три победи и две загуби в първите си пет мача от първенството. "Сините" обаче впечатляват в Европа, като регистрираха две поредни победи над Шкупи, след което отстраниха Апоел с равенство в Израел и победа на "Герена". Столичани са допуснали само един гол в четирите си мача в евротурнирите през кампанията.

"Наистина няма какво да губим, но има какво да спечелим. Мисля, че това е нашата добра възможност, за целия отбор да се представим добре в тази среща. А добре означава да победим, така че очаквайте нашият отбор да играе за победа, искам да е ясно за всички", обяви треньорът на Левски Николай Костов преди двубоя.

"Не сме паникьосани от това, че играем с Айнтрахт, уважаваме противника, няма да говори за тях, тъй като вие направихте достатъчно реклама. Надявам се да се представим добре. Опознали сме отбора на Айнтрахт, един от най-добрите отбори в немския шампионат. Разполагат с 20 чужденци и 16 немски футболисти. Естествено, те имат преимущество, за финансово няма какво да говорим. По динамика отстъпваме, така че утре не очаквайте да се надиграваме по динамика с противника. Няма да бъде достатъчно само единоборства и бягане по терена, трябва да имаме мъдри решения в определени ситуации, трябва да работим добре с топката, трябва да излизаме от пресата, която ще ни наложи противникът", каза още Костов и допълни, че защитникът на тима Жереми Петрис е готов за двубоя и ще вземе участие.


Групата на Левски за първата среща от плейофа за влизане в групите на Лигата на конференциите срещу Айнтрахт Франкфурт:

Николай Михайлов, Пламен Андреев, Иван Андонов, Жереми Петрис, Патрик-Габриел Галчев, Келиан ван дер Каап, Хосе Кордоба, Кристиан Димитров, Вендерсон Цунами, Андриан Краев, Асен Митков, Асен Чандъров, Илиян Стефанов, Дарлан, Асими Фадига, Джавад Ел Джемили, Кристиян Йовов, Марин Петков, Преслав Бачев, Роналдо, Уелтън, Рикардиньо.

От клуба отново се обърнаха към феновете си преди мача с Айнтрахт Франкфурт, за да ги призове за подкрепа и толерантност по трибуните на Националния стадион "Васил Левски".

"Подкрепяйте отбора без прояви на расизъм, ксенофобия, дискриминация, политически лозунги, забранени символи и пиротехника. Вратите на Националния стадион „Васил Левски“ отварят в 18:00 часа. Очакваме ви, за да сътворим поредната незабравима „синя“ вечер. Само Левски!", написаха от клуба.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
За три дни варненската полиция разкри трета наркооранжерия
За три дни варненската полиция разкри трета наркооранжерия
Лудогорец - Аякс: Епизод 1
Лудогорец - Аякс: Епизод 1