НОВИНИ

Лил остава лидер след 1:1 със Страсбург

bnt avatar logo
от Димитър Русев , Източник: БНР
21:08, 28.02.2021
Чете се за: 00:35 мин.
Футбол
лил остава лидер страсбург

Лил ще запази първото си място в класирането на френското първенство по футбол и след 27-ия кръг, въпреки че стигна само до равенство 1:1 в домакинството си на Страсбург. "Песовете", които са непобедени в последните си девет мача и са спечелили седем от тях, са с актив от 59 точки, докато Пари Сен Жермен е втори с 57.

Страсбург поведе в резултата в 36-ата минута. Людовик Ажорк получи топката от Фредерик Жилбер и изпрати топовен шут в мрежата на отбора на Лил, а само две минути по-късно голмайсторът пропусна да увеличи преднината на гостите с глава.

Домакините бяха близо до изравняване преди почивката с удар на Свен Ботман под гредата, но вратарят на гостите отби топката. Жонатан Иконе пък пропусна на два пъти през второто полувреме и Лил бе само на четири минути от третата си загуба за сезона, но водачът в Лига 1 бе спасен от Жозе Фонте. Португалецът засече с глава центриране на Бенжамен Андре в 86-ата минута и вкара за крайното 1:1.

Равенството изкачи Страсбург с една позиция до 15-а. Отборът е с 30 точки и пет повече от намиращия се в зоната за плейоф за изпадане Ним.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Понижението на температурите ще продължи и утре
Понижението на температурите ще продължи и утре
Защо българските научни проекти за коронавируса не тръгнаха
Защо българските научни проекти за коронавируса не тръгнаха