НОВИНИ

Лилард спечели отличието за Съотборник на годината в НБА

лилард спечели отличието съотборник годината нба
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
11:27, 04.06.2021
Чете се за: 02:15 мин.
Спорт
Слушай новината

Гардът на Портланд Трейл Блейзърс Деймиън Лилард бе избран за Съотборник на годината в НБА във вота на играчите, съобщиха от Лигата.

Наградата, представена за първи път през 2013 г., отива за баскетболиста на база неегоистичен стил на игра, отдаденост към клуба, лидерски качества, ролята на лидер и пример за подражание за другите играчи в НБА.

Панел избра 12 номинирани и действащите играчи от НБА определиха победителя, като Лилард се справи с конкуренцията на Крис Пол от Финикс Сънс. Гардът на „слънцата“ бе първи в 47-40 гласа и всеки от тях бе втори в 32 вота. Пол надви Лилард с 48-47 в гласовете за трето място. Но Лилард бе четвърти с 37 на 19 гласа за Пол и 42-10 при петите, което направи и разликата в негова полза.

Удонис Хаслем от Маями Хийт остана трети в гласуването с 893 точки, последван от Кайл Лаури (Торонто Раптърс), Бобан Марянович (Далас Маверикс), Тобайъс Харис (Филаделфия 76-ърс), Малкъм Брогдън (Индиана Пейсърс), Тео Пинсън (Ню Йорк Никс), Пол Милсап (Денвър Нъгетс), Джо Ингълс (Юта Джаз), Джо Харис (Бруклин Нетс) и Карл-Антъни Таунс (Минесота Тимбъруулвс).

Лилард, който има девет сезона в НБА зад гърба си, имаше средно по 28.8 точки, 7.5 борби и 4.2 асистенции за 67 мача този сезон.

30-годишният американец бе избран в „Мача на звездите“ за четвърта поредна година и общо шеста, извеждайки Портланд до осмо поредно участие в плейофите, най-дългата активна серия в НБА в момента. Тимът обаче загуби мач номер 6 от Денвър Нъгетс със 115:126 и отпадна в първи кръг този сезон.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Служебният кабинет подготвя актуализация на бюджета
Служебният кабинет подготвя актуализация на бюджета
5000 зрители ще наблюдават на живо България - Франция
5000 зрители ще наблюдават на живо България - Франция