НОВИНИ

Лионел Меси е без договор с Барселона от днес

Лионел Меси
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
08:59, 01.07.2021
Чете се за: 03:20 мин.
Спорт
Слушай новината

Футболната звезда Лионел Меси от днес вече няма договор с Барселона.

Въпреки усилията на ръководството на Барса, водено от Жоан Лапорта, да се сключи споразумение с играча преди изтичането на връзката му с клуба, накрая преговорите не кристализираха в официална перспектива за подновяването и от днес вече е свободен агент, съобщава испанският спортен ежедневник „Ел Мундо Депортиво“.

Клубни източници признават, че това е нежелана ситуация, още повече, като се има предвид, че президентът и останалите членове на ръководството смятат обновяването на контракта на Меси на спортно, търговско и институционално ниво за стратегическо.

Жоан Лапорта основа част от кампанията си на обещанието, че ще направи всичко възможно, за да остави аржентинеца и изигра картата с връзката си с Лео като гаранция.

Нито добрите отношения на Лапорта с Меси и баща му Хорхе, нито добрата хармония, която двете страни, председателстващи преговорите за подновяването, са били достатъчни, така че преди 1 юли, да може да бъде удължена непрекъсната връзка с клуба, датираща от 8 януари 2001 г.

Лапорта, запитан пред вратите на клуба за подновяването на договора на Меси, опита да успокои духовете. "Лесно, лесно", каза той пред журналисти, преди да влезе в офисите.

Организацията на Барселона гарантира, че има основание за споразумение между президента и Меси да подпише двугодишен договор като играч на Барса плюс още три като посланик на клуба - съвпадащ с предполагаемото му напускане в Мейджър лийг сокър (футболното първенство на САЩ). Признава се обаче, че все още няма официално съгласие, тъй като адвокатите разглеждат внимателно всяка точка.

В този смисъл от Барса признават, че все още е необходимо да се постигне договорка за плащанията към Меси (начисляването му по време на новия договор) и за данъчното облагане, нещо нормално, като се има предвид, че звездата не иска да има повече проблеми с хазната след процеса, който го доведе до съда и до осъдителна присъда през 2017 година.

"Каталунците" обаче не крият, че новият договор на Меси трябва да бъде адаптиран към реалността на заплатите в Барселона.

От клуба не искат да определят крайни срокове кога може да се постигне дългоочакваният подпис на Лионел Меси, въпреки че в краткосрочен план (днес и утре) това не се очаква.

От тима не искат да правят прогнози, именно защото всичко е в ръцете на тези, които водят преговорите по гореспоменатите икономически въпроси. От клуба не виждат реална опасност футболистът да не поднови контракта си.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Анди Мъри пребори германец в пет сета на Уимбълдън
Анди Мъри пребори германец в пет сета на Уимбълдън
Eксперти: Все по-малко вярваме в здравната система
Eксперти: Все по-малко вярваме в здравната система