НОВИНИ

Ливърпул е на полуфинал в Шампионската лига след голов спектакъл на "Анфийлд"

ливърпул полуфинал шампионската лига голов спектакъл анфийлд
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
23:51, 13.04.2022
Чете се за: 02:22 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Ливърпул завърши наравно 3:3 с Бенфика в мач-реванш от четвъртфиналите на Шампионската лига. Отборът на Юрген Клоп продължава напред след успех с 3:1 в първия двубой и общ резултат 6:4.

"Мърсисайдци" откриха резултата на "Анфийлд" в 21-ата минута, когато Константинос Цимикас центрира от ъглов удар в наказателното поле на гостите от Лисабон, а бранителят Ибрахима Конате се извиси над всички и с глава прати топката в мрежата зад стража Одисеас Влаходимос.

Малко след половин час игра Бенфина изравни резултата. Диого Гонсалвеш изведе Гонсало Рамош зад отбраната на домакините и полузащитникът не сбърка останал очи в очи с вратаря Алисон Бекер.

Ливърпул поведе в 55-ата минута след поредица от грешни разигравания на вратаря Влаходимос и защитникът Ян Вертонген, които не успяха изчистят топката от наказателното си поле и предоставиха възможност на Диого Жота пусне подаване по диагонала към Роберто Фирмино, а бразилецът се разписа на опразнената врата.

Десет минути по-късно Цимикас центрира от пряк свободен удар в пеналтерията на "лисабонските орли", където непокритият Фирмино реализира второто си попадение в срещата с удар от въздуха.

Четвърт час преди края Роман Яремчук намали изоставането на Бенфика с техничен удар покрай Алисон, възползвайки се от извеждащо подаване на Дарвин Нуньес.

Крайното 3:3 оформи Дарвин Нунес в 82-ата минута, който с техничен удар прати топката в далечния ъгъл на Алисон.

Така с общ резултат 6:4 от двете срещи тимът на Юрген Клоп продължава напред към полуфиналите в турнира, където ще се изправи срещу Виляреал. Първият мач е на 27 април от 22.00 часа българско време на "Анфийлд", а реваншът е на 4 май отново от 22.00 ч. на "Естадио Ел Мадригал".

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Манчестър Сити оцеля в Мадрид за място на полуфиналите в Шампионската лига
Манчестър Сити оцеля в Мадрид за място на полуфиналите в Шампионската лига
Четирима българи са задържани в Мароко за трафик на бежанци
Четирима българи са задържани в Мароко за трафик на бежанци