НОВИНИ

Ливърпул заглуши "Олд Трафорд" с класически успех

Мърсисайдци под ръководството на Арне Слот вече са с три победи от три мача, три "сухи" мрежи и девет точки, с които се изравниха с Манчестър Сити на върха в класирането. 

Луис Диас
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
20:24, 01.09.2024
Чете се за: 03:12 мин.
Спорт
Слушай новината

Ливърпул надигра Манчестър Юнайтед с категоричното 3:0 на стадион "Олд Трафорд" в мач от третия кръг на английската Висша лига, с което Арне Слот продължи безупречния си старт начело на "червените". Мърсисайдци са с три победи от три мача, три "сухи" мрежи и девет точки, с които се изравниха с Манчестър Сити на върха в класирането.

Домакините от Манчестър играха плахо в защита и в халфовата линия, което позволи на гостите да отнемат бързо топката и да атакуват срещу ограничен брой бранители. Така се стигна и до двата гола през първото полувреме, с които Ливърпул заслужено водеше на почивката.

Головете всъщност можеха да бъдат повече. Мърсисайдци поведоха в седмата минута с попадение на Трент Александър-Арнолд, който се разписа с топовен шут в наказателното поле след грешка на защитата. Попадението на английския национал обаче бе отменено заради засада.

Ливърпул все пак излезе начело в резултата в 35-ата минута, когато Мохамед Салах получи топката по дясното крило и центрира, а Луис Диас не сгреши от близко разстояние за 1:0.

Колумбиецът сам отне топката от защитата на Юнайтед седем минути по-късно и пренесе атаката отново към Салах, който му върна подаването в наказателното поле и Диас вкара за втори път.

Мениджърът на домакините Ерик тен Хаг не успя да промени нищо на почивката дори и със смяната на сгрешилия за головете Каземиро, а Ливърпул бързо стигна до трети гол. Този път точен бе Мохамед Салах, който се възползва от подаване на Доминик Собослай и лошо позициониране на вратаря Андре Онана, за да го преодолее за трети път.

Юнайтед рядко застрашаваше вратата на гостите, но го направи на няколко пъти чрез Джошуа Зиркзее през първото и второто полувреме, но Алисон Бекер отрази ударите. Нидерландският национал получи най-добрия си шанс да се разпише в 78-та минута, когато Маркъс Рашфорд го намери с перфектен пас зад гърба на Върджил ван Дайк на далечна греда. Той обаче не успя да изпрати топката към вратата, а в ответната атака Собослай пропусна за гостите. В последния половин час играта беше равностойна и повече голове не паднаха.

Така Юнайтед отстъпи с 0:3 като домакин и загуби за втори път от три мача, което оставя рекордьорите по титли в Англия на 14-о място с актив от три точки.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Знакови избори в две германски провинции: Крайната десница печели вота?
Знакови избори в две германски провинции: Крайната десница печели вота?