НОВИНИ

Лудогорец усложни задачата си за реванша срещу Малмьо

лудогорец усложни задачата реванша малмьо
bnt avatar logo
от БНТ
23:51, 18.08.2021
Чете се за: 02:30 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Лудогорец претърпя поражение с 0:2 срещу Малмьо като гост в първия мач от плейофа за влизане в групите на Шампионската лига. Шведският тим се оказа по-добрият и категорично надигра българския лидер.

Все пак шансовете за „орлите“ се запазват, тъй като предстои реванш в България. Головете на чужд терен вече не се зачитат от настоящия сезон.

В 26-ата минута Кристиан Кахлина не успя да реагира след заучено положение и изпълнение от корнер, Велко Бирманцевич излезе от наказателното поле, остана без опека, за да стреля от границата на наказателното поле за 1:0.

През второто полувреме футболистите на Малмьо отново реализираха след изпълнение от корнер. На няколко пъти гостите се опитаха да изчистят топката след статичната ситуация, получи се разбъркване в наказателното поле и в крайна сметка Инге Бергет засече за 2:0 в 61-ата минута.

Домакините имаха още няколко много добри възможности за попадения по време на срещата, в това число и греда.

Срещата-реванш е след седмица, на 24 август, от 22.00 часа на „Хювефарма Арена“ в Разград.

„Малмьо е добър отбор, който оказва преса и след наши грешки отбелязаха два гола. Надявам се в реванша да излезем мобилизирани. Може би губене на концентрация или неопитност в такива важни мачове са причината за поражението“, сподели капитанът на Лудогорец Антон Недялков.

Старши треньорът на Лудогорец Валдас Дамбраускас смята, че за да постигне успех във втория мач, тимът му ще трябва да си научи урока от срещата в Швеция.

“Трудно се справяхме с пресата на Малмьо, направихме грешки. По време на мача се опитахме да срещнем съперника в тяхната половина, но беше трудно и ние да направим преса, особено заради двамата им нападатели. Преходът в атака не се получи“, коментира наставникът на Лудогорец Валдас Дамбраускас.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Снимки: БГНЕС

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
1387 са новите случаи на коронавирус
1387 са новите случаи на коронавирус
Даниил Медведев застава на пътя на Григор Димитров в Синсинати
Даниил Медведев застава на пътя на Григор Димитров в Синсинати