НОВИНИ

Любослав Руйков стартира с второ място битката за титлата в ROK

Българският картинг пилот демонстрира силно каране на мокро

силна конкуренция очаква любослав руйков пистата bdquoсаут гардаrdquo лонато
Снимка: PureSpeed Racing
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
13:26, 12.03.2024
Чете се за: 02:15 мин.
Спорт
Слушай новината

Българският картинг пилот Любослав Руйков се класира втори в първия кръг от шампионата за Купата на ROK в Италия на пистата във Франчакорта. Той доминира през целия уикенд с първи места в квалификацията и във всички маншове до финала в клас Junior, като демонстрира изключително силно пилотиране на мокро.

За финала дъждът спря, но пистата остана мокра, а малко след началото стартиралият от полпозишън Руйков получи дефект в мотора и в първите две обиколки загуби две позиции, но успя да опази третото място до финала. С третото място в последното състезание и точките, събрани от квалификацията и маншовете, българинът се класира втори за първия кръг от надпреварата.

Календарът на италианската купа включва общо 8 кръга, а Руйков започна сезона с победа в Зимната купа на ROK, която се определя в едно състезание и е сред фаворитите за Купата на ROK този сезон.

"Любо кара изключително силно и беше първи в квалификациите и маншовете, като валя много силно. Много съм доволен, тъй като той беше много убедителен. За финала обаче извадихме лош късмет с мотора, като Руйков стартира добре, влезе в битка със стартиралите зад него, но загуби две позиции в първите две обиколки. Това изобщо не ни притесни, защото той вече беше показал, че е по-бърз. Заради двигателя обаче Любо не успя да ги догони и трябваше да се задоволи с третото място във финала и второто за кръга. Той беше най-бързият пилот в целия кръг и заслужаваше да спечели", заяви механикът и треньор на Руйков - Станислав Каваримов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Величка Христева: Във фехтовката няма разделение между мъже и жени
Величка Христева: Във фехтовката няма разделение между мъже и жени
Безплатни прегледи във ВМА за глаукома
Безплатни прегледи във ВМА за глаукома