НОВИНИ

Мадлен Радуканова, Боряна Калейн и Невяна Владинова се дипломираха от НСА

Понастоящем Невяна Владинова е вицепрезидент на Българската федерация по художествена гимнастика

Боряна Калейн
Снимка: НСА
bnt avatar logo
от БНТ
22:56, 19.10.2023
Чете се за: 02:40 мин.
Спорт
Слушай новината

Олимпийската златна медалистка от Токио 2020 и световна шампионка с националния ансамбъл по художествена гимнастика Мадлен Радуканова се дипломира за завършена образователно-квалификационна степен "бакалавър" от Национална спортна академия "Васил Левски", съобщи пресцентърът на висшето учебното заведение.

Абсолвентите от випуска в различните специалности получиха днес дипломите си на официална церемония в НСА, в която участваше цялото академично ръководство.

В категорията елитни спортисти художествената гимнастика имаше още две звездни представителки - Боряна Калейн, световна шампионка (отборно) и европейска шампионка в индивидуалната надпревара, както и Невяна Владинова, която се дипломира с най-висок успех в целия випуск. Тя завърши факултет "Спорт", специалност "Художествена гимнастика" с успех отличен 5,91.

Понастоящем Владинова е вицепрезидент на Българската федерация по художествена гимнастика и служебни ангажименти възпрепятстваха участието й в тържеството.

"Днес вие се присъединявате към 50-те хиляди възпитаници на НСА и се отправяте към успешна кариера, подготвени да се справите с предизвикателствата, които ви предстоят", заяви ректорът на Академията проф. Николай Изов в приветствието си.

Той поздрави абсолвентите за личните им постижения в обучението и спорта, пожела им успех и ги посъветва да надградят познанията и уменията си чрез магистърските програми на НСА.

Водещият на церемонията проф. д-р Иван Мазнев, зам.-ректор по учебната работа, представи абсолвентите с най-високи спортни постижения и завършилите с най-висок успех трите факултета на НСА. По традиция всички те получиха дипломите си лично от ректора, а останалите бакалаври - от деканите и заместник-деканите.

Във финала на церемонията академичното ръководство изпрати абсолвентите с традиционното хвърляне на шапките под камбанния звън на "Многая лета" и с пожелания да вървят по пътя към мечтаната професионална кариера, отстоявайки целите си.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Радослав Гидженов ще ръководи мач от младежката Шампионска лига
Радослав Гидженов ще ръководи мач от младежката Шампионска лига
Газа в очакване на сухопътна офанзива
Газа в очакване на сухопътна офанзива