НОВИНИ

Мъгли, слънце, дъжд и гръмотевици днес

мъгли слънце дъжд гръмотевици
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
05:55, 25.05.2023
Чете се за: 02:07 мин.
У нас
Слушай новината

В сутрешните часове на отделни места в равнините и котловините ще има намалена видимост. Преди обяд ще бъде предимно слънчево, но около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали и прегърми. Ще духа слаб североизточен вятър. Минималните температури ще бъдат от 8° до 14°, а максималните - между 21° и 26°, в София - около 22°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. След обяд ще се развие купеста облачност, но само на изолирани места ще превали. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат 21° - 22°. Температурата на морската вода е от 16° до 18°. Вълнението на морето ще е слабо.

В планините преди обяд ще бъде предимно слънчево. Около и след обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд с гръмотевици. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 17°, на 2000 метра - около 10°.

В петък и през почивните дни ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места в цялата страна ще има валежи и гръмотевични бури, в отделни райони - интензивни и значителни по количество, ще има и условия за градушки. Максималните температури ще са между 20° и 25°.

През първите дни от новата седмица ще преобладава слънчево време. В следобедните часове отново ще се развива купеста облачност, но само на отделни места ще вали, намалява и вероятността за гръмотевици. Температурите ще се повишат слабо.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Разпитват днес Бойко Борисов
Разпитват днес Бойко Борисов
Брайтън и Манчестър Сити не се победиха в мач с три отменени гола
Брайтън и Манчестър Сити не се победиха в мач с три отменени гола