НОВИНИ

Макс Верстапен: Мисля, че вече съм постигнал повече, отколкото някога изобщо съм мечтал

шампионът макс верстапен защитава титлата 2022 година
bnt avatar logo
от БНТ
12:05, 11.02.2023
Чете се за: 04:00 мин.
Спорт
Слушай новината

Макс Верстапен не се вълнува от мястото си в историята на Формула 1 и не мисли къде би го наредило евентуалното спечелване на трета титла в кариерата му. Пилотът на Ред Бул има в кариерата си досега две победи в шампионата – през 2021 и 2022 г. Тимът му бе наказан с намаляване на времето за работа в аеродинамичния тунел заради нарушаване на бюджетния лимит през 2021 г. Не е ясно как и доколко ще се отрази това на болида RB19, с който Верстапен ще се бори през предстоящия нов сезон във Формула 1, пише сайта clubs1.bg.

„Мисля, че вече съм постигнал повече, отколкото някога изобщо съм мечтал. Аз самият винаги се старая да извлека възможно най-доброто от себе си. Всъщност не мисля къде съм сред великите пилоти в историята на спорта по отношение на шампионати или победи. Просто искам да си върша работата“, заяви Верстапен.


„Имам договор чак до 2028 г. Желанието ми е да се постарая да печеля още с този отбор – още надпревари и евентуално шампионати. Никога обаче не съм харесвал статистики или нещо подобно. Винаги съм искал в края на един състезателен уикенд да мога да си кажа, че съм дал и извлякъл всичко от себе си, защото тогава съм щастлив. Освен това един ден като спра да се състезавам и погледна към годините си във Формула 1, ще се запитам дали съм сторил всичко по силите си. Ако съм го направил и отговорът е „да“, то ще съм доволен“, коментира още пилотът.


„Когато дойдох във Формула 1, бях в средата и към дъното на грида. Човек се справя с това, защото е част от един образователен процес за евентуално присъединяване към отбор с възможности за победи. За щастие имах късмета това да ми се случи. След като си в такава позиция е необходимо да демонстрираш какво си научих в средата, целия придобит опит. В началото определено губиш повече, но просто трябва да го приемеш. Знаете как е във Формула 1 – по принцип само един или два отбора имат възможност да печелят състезания в рамките на един сезон“, допълни Верстапен.

На въпрос дали се притеснява относно Мерцедес и потенциала на тима от Бракли Верстапен отговори, че се интересува от собствения си тим и кола.
„Нямам притеснения, защото ние трябва да се концентрираме върху себе си. Необходимо е да се постараем да подобрим нашия автомобил. Това е единственото, което можем да контролираме. Затова трябва там да се фокусираме. В момента е трудно да се каже кой е най-голямата заплаха. Ако се съди по последното състезание – определено Ферари бе най-близо. Много неща обаче може да са се променили“, каза още Верстапен.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Извадиха бременна жена и дъщеря ѝ в Газиантеп 115 часа след унищожителния трус
Извадиха бременна жена и дъщеря ѝ в Газиантеп 115 часа след унищожителния трус
Емилиано Мартинес смята, че Мбапе ще спечели Златната топка много пъти
Емилиано Мартинес смята, че Мбапе ще спечели Златната топка много пъти