НОВИНИ

Манчестър Сити демонстрира доминантна игра и се наложи над Байерн Мюнхен

Милен Костов
от Милен Костов
23:50, 11.04.2023
Чете се за: 02:30 мин.
Спорт
Манчестър Сити
Снимка: БТА
Слушай новината

Манчестър Сити победи Байерн Мюнхен с 3:0 в първия четвъртфинален мач от Шампионска лига между двата отбора. Родри, Бернардо Силва и Ерлинг Холанд бяха точни за победителите.

Родри даде аванс на "гражданите" в 27-ата минута на стадион "Етихад" в Манчестър. Полузащитникът стреля с вътрешен фалц извън наказателното поле и топката попадна в далечния горен ъгъл.

Илкай Гюндоган се опита да удвои преднината на домакините, но Ян Зомер спаси. През първото полувреме баварците не регистрираха точен удар . За сметка на това след почивката Едерсон направи 3 спасявания в рамките почти 9 минути след удари на Лирой Сане. Ян Зомер пък изби изстрели на Ерлинг Холанд, Нейтън Аке и Рубен Диаш в първите 13 минути на втората част.

В 70-ата минута възпитаниците на Хосеп Гуардиола се възползва от грешка в противниковата отбрана. Бернардо Силва засече с глава центриране на Ерлинг Холанд за 2:0.

След като се отчете с асистенция, Ерлинг Холанд се разписа. Нападателят бе оставен непокрит във вратарското поле и изпрати топката в противниковата врата от непосредствена близост. Норвежецът отбеляза 45-ия си гол за клуба във всички турнири. Никой друг футболист, който играе в отбор от Висшата лига, не е отбелязвал 45 попадения за клуба си в рамките на един сезон

Байерн Мюнхен инкасира първа загуба в турнира през настоящата кампания, като в груповата фаза допусна само два гола. Това е най-тежката загуба за германския шампион от 2017 г. насам., след поражението от Пари Сен Жермен.

Реваншът е на стадион "Аианц Арена" в Мюнхен на 19 април от 22:00 часа.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ветровито време днес
Ветровито време днес
Интер извоюва аванс от два гола срещу Бенфика преди реванша в Милано
Интер извоюва аванс от два гола срещу Бенфика преди реванша в Милано