НОВИНИ

Манчестър Сити си осигури комфортен аванс от два гола след първия мач с Копенхаген

Борил Гочев
от Борил Гочев
00:13, 14.02.2024
Чете се за: 02:35 мин.
Спорт
манчестър сити осигури комфортен аванс два гола първия мач копенхаген
Слушай новината

Актуалният носител на трофея в Шампионската лига Манчестър Сити направи решителна крачка към класирането си за следващата фаза в настоящото издание на турнира, след като спечели с 3:1 като гост на датския Копенхаген в първа среща между двата тима от осминафиналите.

На стадион "Паркен" в датската столица момчетата на Пеп Гуардиола започнаха мача много фокусирано и още в 6-ата минута Нейтън Аке се отличи с фрапантен пропуск от няколко метра, но пет по-късно Кевин де Бройне стори логичното и откри резултата с прецизен диагонален изстрел по тревата.

"Гражданите" продължиха да натискат и в 23-ата минута опасно центриране на Бернардо Силва едва за малко не предизвика автогол на бранителя на Копенхаен Денис Вавро, който в опита си да изчисти топката я прати в напречната греда на вратата на своя тим.

На фона на случващото се на терена домакините изненадващо изравниха резултата малко след изтичането на първия половин час игра, когато груба грешка на стража Едерсон беше наказана секунди по-късно от Магнус Матсон, който с изстрел от дъгата на наказателното поле реализира за 1:1.

За нещастие на Матсон именно негова лоша изява в отбрана в заключителните секунди на първото полувреме помогна на кълбото да стигне до Бернардо Силва и португалецът с елегантен завършек върна аванса на гостите от Англия.

В самия край на двубоя пък Фил Фоудън се възползва от хитро подаване на Де Бройне, за да оформи крайното 3:1 и така да подпечата първия успех на Манчестър Сити като гост на Копенхаген.

Късният гол за шампионите на Европа им осигури комфортен аванс от две попадения срещу първенеца на Дания преди реванша на стадион "Етихад", който предстои да се изиграе на 6 март.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ветровито време с валежи и днес
Ветровито време с валежи и днес
Реал Мадрид излъга РБ Лайпциг и взе минимален аванс преди реванша
Реал Мадрид излъга РБ Лайпциг и взе минимален аванс преди реванша