НОВИНИ

Манчестър Юнайтед пречупи Лийдс с два гола за пет минути

манчестър юнайтед отново победи нотингам форест класира финала купата лигата
Снимка: БГНЕС АРХИВ
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
17:53, 12.02.2023
Чете се за: 02:35 мин.
Спорт
Слушай новината

Манчестър Юнайтед победи с 2:0 Лийдс в мач от 23-ия кръг на английската Висша лига. Успехът на "Елънд Роуд" позволи на момчетата на Тен Хаг да изместят градския съперник Сити от втората позиция в таблицата. "Гражданите" изостават с точка, но имат два мача по-малко. Тази вечер те посрещат Астън Вила.

Домакините от Лийдс започнаха отлично и още в 4-ата минута създадоха проблеми на Де Хеа. Крисенсио Самървил получи пас в наказателното поле, но не уцели топката добре и тя прелетя над напречната греда на испанския страж. Натискът на Лийдс продължи и в следващите минути.

В 20-ата минута гостите стигнаха до първото си положение. Джейдън Санчо успя да намери Бруно Фернандеш, но ударът на португалеца мина встрани от левия стълб на Илан Мелие.

В края на първата част Давид Де Хеа отрази удар от близка дистанция на Крисенсио Самървил, а след това огромна грешка в защитата на Лийдс даде възможността на Бруно Фернандеш да излезе очи в очи с Илан Мелие, но португалецът пропусна да открие резултата.

В 55-ата минута "дяволите" имаха претенции за дузпа, след като Маркъс Рашфорд бе съборен в наказателното поле, но главният арбитър Пол Тиърни не отсъди 11-метров наказателен удар.

В 80-ата Маркъс Рашфорд наказа Лийдс. Британецът посрещна центриране на Люк Шоу и с глава вкара откри резултата. Пет по-късно резервата Алехандро Гарначо покачи на 2:0 за Юнайтед. Младият аржентинец бе изведен от Фред и използвайки скоростта си, стигна до наказателното поле на Лийдс, а от там не сбърка. В 90-ата минута Маркъс Рашфорд отново прати топката във вратата на Лийдс, но попадението бе отменено поради засада на британеца. 

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
На фронта в Украйна: Битката за Бахмут продължава
На фронта в Украйна: Битката за Бахмут продължава
Владимир Илиев 16-и в преследването на световното по биатлон, злато за Йоханес Бьо
Владимир Илиев 16-и в преследването на световното по биатлон, злато за Йоханес Бьо