НОВИНИ

Марк Алън спечели "Шампион на Шампионите"

Борил Гочев
от Борил Гочев
12:34, 09.11.2020
Чете се за: 00:42 мин.
Други спортове
марк алън спечели шампион шампионите

"Пистолета" от Бристъл триумфира в престижната надпревара в Милтън Кийнс, след като на финала се справи с Нийл Робъртсън с 10-6 фрейма.

Австралиецът се опитваше да защити трофея си от миналата година, но не успя да спре високо-летящия Алън, който по пътя си към финала елиминира действащия световен шампион, Рони О'Сълвиан, както и световния номер 1, Джъд Тръмп.

Началото на срещата беше много равностойно, като резултатът бе 4-4 след първите 8 партии, в които двамата реализираха и цели пет сенчъри брейка- три за Робъртсън и два за Алън.

Решителното откъсване на северноирландецът дойде в след 13-ия фрейм, който той спечели, за да поведе със 7-6. След този момент Марк чувствително повиши нивото си на игра, спечелвайки последните три партии, които му осигуриха и титлата. "Пистолета" завърши по шампионски, реализирайки още един сенчъри брейк в последния 16-ти фрейм.

"Да победя световните номер 1, 2 и 3 в последователни мачове, за да стигна до титлата от толкова голям турнир - точно затова съм в този спорт. Сейфти играта ми бе на ниво и като цяло играх добре. Резултатът можеше и да е много по-оспорван, защото Нийл не пропускаше много, когато попадаше сред топките", коментира след успеха Алън, който си заработи 150 хиляди паунда от наградния фонд.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Марин Чилич: Щастлив съм да бъда в България
Марин Чилич: Щастлив съм да бъда в България
Значителна облачност в повечето райони днес
Значителна облачност в повечето райони днес