НОВИНИ

Марта и Формига с рекорди при разгром на Бразилия при жените

Марта
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
16:46, 21.07.2021
Чете се за: 01:52 мин.
Спорт
Слушай новината

Рекорди паднаха при разгромния успех на женския футболен тим на Бразилия над Китай с 5:0 в откриващия им мач на Олимпийските игри в Токио.

Бразилската суперзвезда Марта вкара две от попаденията и е първата футболистка, която отбелязва на пет поредни олимпийски турнира.

35-годишната състезателка, шесткратна носителка на званието Най-добър футболист на годината при дамите, има нов олимпийски рекорд в полезрението си. С дубъла си срещу Китай тя вече има 12 гола – пред нея е единствено сънародничката ѝ Кристиане с 14 попадения.

Марта не бе единствената бразилка, която подобри рекорд в сряда. Формига удължи собствените си постижения при победата над Китай. Тя вече е играла в седем поредни Олимпиади, докато изигра юбилейния си 30-и мач на Олимпийски игри. 43-годишната Формига стана и най-възрастната състезателка, играла във футболен мач на Летни игри.

Шансовете на Бразилия за олимпийски триумф се увеличиха след класическата загуба на САЩ от Швеция с 0:3. Южноамериканките играят с Нидерландия, които също са сред фаворитите за златото, в следващия си мач в събота.

Олимпийският турнир по футбол започна два дни преди откриването на Игрите, заради натоварената програма на този спорт. Церемонията в Токио ще се проведе на 23 юли от 14.00 часа и ще можете да я наблюдавате по БНТ 1, БНТ 3, както и онлайн в спортната секция на bntnews.bg.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кондиционният треньор на ЦСКА обяви, че сам е напуснал поста
Кондиционният треньор на ЦСКА обяви, че сам е напуснал поста
Ива Митева беше избрана с подкрепата на 137 депутати за председател на НС
Ива Митева беше избрана с подкрепата на 137 депутати за председател на НС