НОВИНИ

Мартин Ангелов с голяма заслуга за класирането на Стоктън на финал на турнир в САЩ

Баскетболистът Мартин Ангелов изигра отличен мач и бе в основата на успеха на своя университетски тим Стоктън над Мери Уошингтън с 80:66 в първия мач от програмата на турнир в щата Вирджиния, САЩ
Снимка: личен архив
bnt avatar logo
от БНТ
11:03, 20.12.2022
Чете се за: 02:12 мин.
Български баскетбол
Слушай новината

Баскетболистът Мартин Ангелов изигра отличен мач и бе в основата на успеха на своя университетски тим Стоктън над Мери Уошингтън с 80:66 в първия мач от програмата на турнир в щата Вирджиния, САЩ. Домакин е високо ранкираният отбор на Рандолф Мейкън.

Българският гард отбеляза 21 точки за 25 минути игра, като добави още 2 асистенции, 2 откраднати топки и 1 борба при 50% успеваемост в стрелбата от игра (6 от 12, две тройки) и 6 от 6 опита от наказателната линия.

Срещата започна силно за отбора на Стоктън, който натрупа 10 точки аванс, но тимът на Мери Уошингтън успя да изравни. Със 7 поредни точки на Мартин Ангелов, плюс негова асистенция за тройка, върна двуцифрената преднина на отбора му и на почивката Стоктън водеше с 42:31.

През второто полувреме Ангелов и съотборниците му поддържаха подобна разликата, а в края българинът демонстрира безупречна стрелба от наказателната линия за крайното 80:66. Успехът на Стоктън Осприс бе девети за сезона, а досега тимът има само една загуба. Отборът на Мери Уошингтън допусна второ поражение, а в актива си има 8 победи.

На финала в турнира Стоктън ще се изправи срещу домакините от Рандолф Мейкън. Това е и последния мач на тима за календарната 2022 година, а следващата среща е предвидена веднага в началото на следващата, когато на 4 януари Стоктън ще гостува на TCNJ.

В изиграните си 10 мача до момента 20-годишният Ангелов има средно по 11.7 точки, 3.0 борби и 1.7 асистенции при 47% успешна стрелба (42-90), от които 41% за три точки (22 от 54).

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
С близо 20% е скочила стойността на селскостопанската продукция у нас заради ръста на цените
С близо 20% е скочила стойността на селскостопанската продукция у нас заради ръста на цените
Почина Любинка Нягулова - една от емблематичните говорителки на БНТ
Почина Любинка Нягулова - една от емблематичните говорителки на БНТ