НОВИНИ

Мартин Чой пред БНТ: Последният сезон бе много силен за нас

мартин чой добра форма съм съм напълно готов състезанието спа франкоршан
bnt avatar logo
от БНТ
16:27, 30.09.2023
Чете се за: 03:47 мин.
Спорт
Слушай новината

Българският мотоциклетен състезател Мартин Чой е един от звездните участници, които се включиха във второто за годината издание на картинг надпреварата "ЕКО 24 часа на България", което се провежда този уикенд във Враца и е част от календара на Европейския картинг шампионат по издръжливост.

Веднага след края на своя първи стинт от надпреварата Чой застана пред камерата на БНТ, за да сподели как се чувства в една малко по-различна състезателна обстановка.

"Аз съм многото щастлив, че отново мога да бъда част от това събитие. Адмирации за ръководството, защото организацията е на много високо ниво. Забавляваме се страхотно. В последните обиколки имах възможността да карам заедно с много силни пилоти и научих много неща, защото вчера не успях да карам в свободните тренировки. Мисля, че за любител темпото ми е много добро", коментира българският мотоциклетист, който сподели, че за него е чест да кара редом до младите таланти като Калоян Върбицалиев и Никола Цолов.

"Върбицалиев е един много голям млад талант, Никола Цолов също е голяма звезда. За мен е чест да бъда сред тях и да се състезавам редом до тях", добави Чой.

Седемкратният участник в легендарната надпревара за "24 часа на Льо Ман" се обърна и към другите млади български надежди, които мечтаят за кариера в моторните спортове и им пожела следното:

"Силно да мечтаят и да имат цел, която да следват всеки ден. Да не се отказват никога и да знаят, че рано или късно резултатът идва", заяви Мартин Чой.

Накрая родният пилот коментира и своето представяне дотук през сезон 2023 в мотоциклетните надпревари, като разкри и част от плановете си за следващата година.

"Мисля, че последният сезон беше много силен за нас. Представихме се добре в световния шампионат за издръжливост, имахме и влизания в топ 10. В източно-европейския шампионат сме с равни с точки с гръцкия състезател и всичко ще се реши на 15 октомври на пистата "Серес". Мисля, че ние сме готови и ще спечелим поредната титла", сподели българският състезател.

"Рано е да говорим за следващия сезон. Имаме оферти за новия сезон в световния шампионат, но е много рано да говорим за нещо конкретно. Като цяло ще се фокусираме върху националния, източно-европейския и световния шампионат за издръжливост", завърши Мартин Чой.

Не пропускайте най-интересните моменти от картинг надпреварата "ЕКО 24 часа на България" в преките включвания на БНТ 3 тази вечер от 21:20 ч. и утре сутрин от 09:30 ч. Големият финал на надпреварата в неделя отново може да проследите НА ЖИВО в нашия ефир, а прякото ни предаване стартира в 12:00 ч.!

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кенийска доминация на „Пробега на свободния дух Русе - Гюргево”
Кенийска доминация на „Пробега на свободния дух Русе - Гюргево”
Достойно представяне за България на европейското първенство по плажен тенис в Гърция
Достойно представяне за България на европейското първенство по плажен тенис в Гърция