НОВИНИ

Мъжът, който уби двама с нож във Франция, бил озлобен от самоизолация

мъжът уби двама нож франция бил озлобен самоизолация
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
17:19, 05.04.2020
Чете се за: 00:44 мин.
Европа

Бежанецът от Судан, който вчера уби двама французи с нож и рани още петима души, бил озлобен от наложената в страната самоизолация.

Вчера мъжът нападна минувачи в центъра на град Роман-сюр-Изер (департамент Дром) в югоизточна Франция. Нападателят е бил недоволен от мерките за самоизолация, въведени от властите във връзка с разпространението на коронавируса. Това съобщи в източник на прокуратурата пред АФП.

Според свидетели, цитирани от източника, „в продължение на няколко дни нападателят не се е чувствал добре поради самоизолация. Бил е озлобен от наложените мерки и ситуацията като цяло", съобщават източници от прокуратурата.

По време на разпита след нападението мъжът обяснил, че името му е Абдула Ахмед-Осман и е роден в Судан през 1987 г. Според агенцията той казал на разследващите и „не помни какво се е случило“. На нападателя предстои да бъде извършен психиатричен преглед.

По време на претърсване в къщата, в която е живял мъжът, е задържан 28-годишният му съсед, също бежанец от Судан. Впоследствие е извършен и трети арест на мъж от Судан, който също е живял в същата къща.

Ръководителят на френското министерство на вътрешните работи Кристоф Кастанер определи действията на нападателя като "терористичен акт", но все още властите изчакват да приключи разследването по случая, за да може той официално да бъде обявен за терористичен акт.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Правната комисия реши: Държавата да поеме и осигуровките по схемата 60/40
Правната комисия реши: Държавата да поеме и осигуровките по схемата 60/40
Папата отслужи празнична меса за Цветница в празната базилика "Свети Петър"
Папата отслужи празнична меса за Цветница в празната базилика "Свети Петър"