НОВИНИ

Медведев спечели безапелационно руското дерби в Мелбърн

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:58, 17.02.2021
Чете се за: 00:47 мин.
Тенис
медведев спечели безапелационно руското дерби мелбърн

Поставеният под №4 Данил Медведев се класира за 1/2 финалите на Australian Open, след като се справи със сънародника си Андрей Рубльов, №7 в схемата, след 7:5, 6:3, 6:2 за малко над два часа игра под жаркото слънце над "Rod Laver Arena".

Така финалистът от US Open 2019 година за първи път в своята кариера се класира за голямата четворка в Мелбърн, докато Рубльов загуби и четвъртия си 1/4 финал в турнирите от Големия Шлем.

Среащата започна равностойно, като двамата руснаци, които наскоро триумфираха като част от отбора на "Сборная" за ATP Cup, си размениха пробиви в средата на първата част. Решителния момент обаче дойде в 12-ия гейм, когато Рубльов сервираше да вкара сета в тайбрек, но Медведев стигна до нов брейк, печелейки първата част.

Във втория сет Данил отрази три брейкбола в седмата част, преди да нанесе своя удар в осмия, пробивайки за 5:Л3 в своя полза. Сервирайки за аванс от 2-0 сета, световният номер 4 не сгреши и се доближи само на сет от място в 1/2 финалите на турнира.

В третия сет интригата отсъстваше, след като Медведев дръпна с 4:0 и комфортно затвори частта, а с това и мача след 6:2.

Победителят завърши с 30 уинъра, от които 14 аса, при 33 непредизвикани грешки (4 двойни), докато при Рубльов балансът беше 20-39.

В спор за място на финала руснакът очаква победителя от двубоя между Рафаел Надал и Стефанос Циципас

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Фандъкова пита район "Триадица" и ЧЕЗ как подават ток по незаконен кабел
Фандъкова пита район "Триадица" и ЧЕЗ как подават ток по незаконен кабел
Добри новини за тениса! Първенството на Австралия отново със зрители от утре!
Добри новини за тениса! Първенството на Австралия отново със зрители от утре!