НОВИНИ

Методи Деянов е новият директор на школата на ЦСКА 1948

методи деянов новият директор школата цска 1948
Снимка: ПФК ЦСКА 1948
bnt avatar logo
от БНТ
16:22, 13.06.2022
Чете се за: 02:32 мин.
Спорт
Слушай новината

Методи Деянов е новият директор на детско-юношеската школа на ЦСКА 1948. Той е поредната легенда на ЦСКА, която влиза в управата на столичния клуб.

Деянов ще бъде отговорен за цялостното развитието на школата, условията на работа, подобряването на нивото на отделните отбори, подбирането на подходящите треньорски кадри и осигуряването на подготвени състезатели, които постепенно да направят прехода си в третия, втория и първия отбор на клуба.

Специалистът ще ръководи детско-юношеската школа заедно с административния директор Стефан Сотиров и главния скаут Спас Джевизов.

Методи Деянов е един от любимците на „армейската“ публика. Атакуващият полузащитник от близкото минало изигра 192 мача с червената фланелка, в които отбеляза 36 гола. В добавка към това халфът винаги се е отличавал с креативност в играта, прецизен пас и умело дирижиране на полузащитата. Страстта, с която защитаваше армейската емблема, пък го остави завинаги в сърцата на феновете на ЦСКА. С отбора Деянов печели дубъл – титлата и Купата на България през сезон 1996/97. През 1998/98 триумфира отново с „армейците“ във втората по значимост надпревара у нас.

Въпреки тежките травми, които преживява, Деянов играе роля при едни от най-големите успехи на ЦСКА в края на миналия век и началото на този. Незабравими остават и двубоите за Купата на УЕФА срещу украинския Шахтьор Донецк през 2001 г., когато с прекрасните си пасове участва и в трите попадения при домакинската победа с 3:0, а на реванша бележи в 90-ата минута при поражението с 1:2.

След приключването на активната му състезателна кариера е бил скаут и треньор в школата на ЦСКА, както и помощник-треньор в първия тим на клуба. Той е бивш селекционер и на националните отбори на България до 17 и до 19 години.

През миналата година пък ръководи ДЮШ на Царско село.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лоренцо Мичели: Имаме шансове да останем в Лигата на нациите, но ни трябват победи
Лоренцо Мичели: Имаме шансове да останем в Лигата на нациите, но ни трябват победи
Левски и Академия Пандев ще играят за специален трофей в памет на Георги Соколов
Левски и Академия Пандев ще играят за специален трофей в памет на Георги Соколов