НОВИНИ

Милан пречупи деветима от Болоня в луд мач

Борил Гочев
от Борил Гочев
23:50, 23.10.2021
Чете се за: 03:22 мин.
Спорт
милан пречупи деветима болоня луд мач
Слушай новината

Отборът на Милан надигра с 4:2 като гост състава на Болоня в крайно интригуващ сблъсък от 9-ия кръг на Серия "А".

Мачът в провинция Емиля-Романя ще се запомни със страхотната борбеност на домакините, които с човек по-малко успяха да се върнат от изоставане от 0:2. Впоследствие те останаха и с девет души, но въпреки това удържаха успешно на атаките на Милан до 83-ата минута.

"Росонерите" откриха резултата в 16-ата минута, когато Ибрахимович изведе в коридор Рафаел Леао, младият португалски национал напредна и с безпощаден диагонален удар прониза вратата на Болоня за 1:0.

Четири минути по-късно проблемите за домакините се задълбочиха още повече, след като Адама Сумаоро бе изгонен с директен червен картон, тъй като извърши нарушение като последен в отбраната на "червено-сините". Намесата на системата ВАР само потвърди правотата на решението на главния рефер Паоло Валери.

Милан капитализира численото си превъзходство в 35-ата минута, когато техният капитан Давиде Калабрия се възползва от разбъркване в наказателното поле на Болоня и с удар от границата на наказателното поле удвои аванса на своя тим.

Макар и с човек по-малко, Болоня съумя да върне едно попадение в 49-ата минута, когато Муса Бароу изпълни ъглов удар, а след неговото центриране Златан Ибрахимович прати топката в собствената си врата, връщайки надеждите на домакините.

Само три минути по-късно стадион "Ренато Д'Алара" беше хвърлен в екстаз, след като Роберто Сориано достави отличен пас за Бароу и този път самият гамбиец преодоля Чиприан Татарушану, за да изравни резултата.

В 58-ата минута обаче домакините бяха оставени с девет души на терена, след като Сориано беше изгонен за зверско влизане в краката на Бало Туре. Първоначално, арбитърът подмина ситуацията, но след като получи знак от ВАР за нейното преразглеждане, напълно правилно прати втори играч на Болоня преждевременно под душовете.

Останали с двама души по-малко, "червено-сините" опитаха да запазят резултата, но в 83-ата минута надеждите им рухнаха след страхотен гол от воле на Исмаел Бенасер.

В края на редовното време пък Ибрахимович се реваншира за своя автогол, оформяйки крайното 4:2.

По този начин Милан поне временно се изкачи на върха в Серия "А" с 25 точки, една повече от безгрешния до този момент Наполи, който играе утре срещу Рома. Болоня пък запазва 9-то място.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Радослав Росенов също с титла от Будва след треньорска контестация
Радослав Росенов също с титла от Будва след треньорска контестация
Чилич и Карацев ще спорят за титлата в Москва
Чилич и Карацев ще спорят за титлата в Москва