НОВИНИ

Милан с ценен успех над Сасуоло в битаката за Ервопа в мач номер 200 за Донарума

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:18, 22.07.2020
Чете се за: 00:52 мин.
Футбол
милан ценен успех сасуоло битаката ервопа мач номер 200 донарума

Златан Ибрахимович отново бе над всички като реализира и двете попадения за ценния успеха на "росонерите" с 1:2 като гост.

Гостите поведоха в 19-та минута, когато Хакан Чалханглоу достави хубаво центриране за Ибрахимович на границата на вратараското поле. С премерен с глава шведът не остави шансове на противноковия страж и изведе своя тим напред.

Малко по-късно отново Члханоглу бе в центъра на събитията. В 40-та минута при един ъглов удар турчинът игра с ръка в наказателното поле на неговия тим и след консултация с ВАР, Сасуоло получи право да изпълни дузпа.

Зад топката застана Франческо Капуто и с мощен изстрел възстанови равенството.

Милан стигна до крайния успех във втората минута на добавеното време на първата част. Отново Чалханоглу комбинира с Ибрахимович, който от своя страна преодоля вратаря на домакините и на опразнената врата оформи крайното 1:2.

В самия край на първата част бившият футболист на Локо Пд, Черно Море и Левски, Мехди Бурабия, пък, бе изгонен, което допълнително усложни задачата на неговия тим.

През второто полувреме, логично, Милан бе по-активният отбор, но нов гол така и не падна.

Победата временно изкачи Милан до 5-та позиция в подреждането преди днешните двубои на Наполи и Рома.

Двубоят бе по-символичен за вратаря на "росоноерите" Джанлуиджи Донарума, защото това беше неговият мач номер 200 за Милан. 21-годишният италианец е част от състава от 2015 година насам. На тази възраст това е подобряване на рекорда на Джанлуиджи Буфон, който на 21 години е изиграл само 134 мача

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
На първо четене: Край на вечния длъжник
На първо четене: Край на вечния длъжник
Силно земетресение до бреговете на Аляска
Силно земетресение до бреговете на Аляска