НОВИНИ

Министърът на спорта проучва ситуацията около "Българска армия"

Стадион
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
15:02, 20.05.2021
Чете се за: 04:22 мин.
Футбол
Слушай новината

Министърът на спорта в служебния кабинет Андрей Кузманов не пожела да влезе в подробности и да разясни казусите около стадион „Българска армия“ и комплекс "Червено знаме".

Той даде да се разбере, че ще е необходимо повече време, за да разучи ситуацията около базите, като едновременно с това обеща да даде повече информация следващата седмица.

Андрей Кузманов даде пресконференция в Музея на спорта на Националния стадион "Васил Левски", на която представи приоритетите на своя екип.

Относно стадион „Българска армия“ министърът сподели, че в момента тече процес по разглеждане на документите на това дружеството, което е съвместно между министерството и ЦСКА.

„Има договорености за едно общо дружество. До момента това дружество не съществува. Не е регистрирано в съда. Не мога да ви отговаря. Проверяваме какъв е случаят“, сподели Андрей Кузманов.

"При нас ще съществува прозрачност. Все още се запознаваме с нещата, не можем да кажем кой е добър и кой е лош, докато не се запознаем и не сме реални в оценките си. Предприемат се мерки във връзка с проверки на всички звена в Министерството, дали е спорт, дали е икономика, дали е Национална спортна база, дали е тотото, правят се проверки и се пишат доклади. От понеделник може би ще имаме и помощници, финансови и икономисти, които ще влязат в тези проверки. Разчитаме на професионализма им и на професионализма на тези, които са работили в Министерството и ако има някакви пропуски, естествено е хората да се научат да работят. Не гоним никакъв реваншизъм, не сме от хората, които са "стани, да седна" и понеже сме дошли тук, дайте сега метли. Всеки, който е работил за спорта, за каузата спорт, е добре дошъл да продължава да работи. Който е правил грешки, ще бъде подобаващо удостоен", каза Кузманов.

Той допълни относно Българския спортен тотализатор: "Относно тотото, по същия начин ще бъде извършена обстойна проверка, гарантирам ви. След като ни информират въпросните одити и комисии, които ще създадем за тези организации, ще излезем с нарочна пресконференция, гарантирам ви, за да ви информирам всичките за резултатите на отделните дружества и отдели, които са към Министерството на спорта."

Той разкри, че при първоначалните проверки Българският спортен тотализатор е бил "на минус", без да дава конкретни финансови параметри.

"Ние ще се занимаваме с футбола, дотолкова, доколкото е спорт, който е също към Министерството на спорта. Но нямаме някакво лично отношение, било към г-н Михайлов или някой от Изпълкома и така нататък. Искам да ви кажа, че в кабинета и нашето Министерство няма никакви политически окраски. Ние работим с професионализъм, работим с хората, независимо те какъв цвят са и към коя политическа организация гравитират. Футболният съюз е наравно с всички федерации", обясни Кузманов.

"Кой е легитимен и кой - не, не е в правомощията на Министерството", допълни генералният секретар на ММС Александър Георгиев.

"Остана в наследство от журналистическото пространство, че много голям инвеститор има апетити към комплекса до "Арена Армеец" (б.ред. комплекс "Червено знаме"). Ще проучим кой е този инвеститор, да дойде да каже дали е инвеститор, дали не е инвеститор, но доколкото знам, е до под кривата круша, с извинение за приказката. Проверяваме документи, проверяваме информация, кой какво е казал, не мога повече да кажа на този етап", каза той.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
15 са жертвите на сблъсъците между полиция и демонстранти в Колумбия
15 са жертвите на сблъсъците между полиция и демонстранти в Колумбия
Антитерористично учение между спецчастите на Русия и Сърбия
Антитерористично учение между спецчастите на Русия и Сърбия