НОВИНИ

Миньор 2015 се оказа по-силен от Шумен на старта на сезона в НБЛ

Перничани сразиха шуменци и откриха победоносно новия сезон.

bnt avatar logo
от Веселин Михайлов
20:25, 04.10.2024
Чете се за: 03:05 мин.
Спорт
миньор 2015 оказа силен шумен старта сезона нбл
Снимка: НБЛ
Слушай новината

Миньор 2015 потегли победоносно през новия сезон в НБЛ. Момчетата на Георги Младенов не показаха колебания срещу Шумен и се наложиха с 90:74 в дебютния мач от първия кръг. В "Арена Шумен" тимът от Перник наклони везните в своя полза още по средата на първото полувреме и до края отказа играчите на Янко Янков да мечтаят за успешен старт в елита.

Официален дебют за "чуковете" направи най-новото им попълнение Коди Шварц. За "жълто-зелените" също дебютира един от тримата им нови играчи - Дамян Минков.

Богдан Бринюк, Васил Попов и Георги Кендеров помогнаха на гостите за ударното начало, в което често караха домакинската защита да страда, а двуцифрената преднина бе постигната за отрицателно време. Домакините най-сетне се измъкнаха от тежката ситуация и преодоляха бавния старт чрез Бено Зечич и Джакори Ийли, за да поставят равенството на таблото при 23:23 в края на дебютната част.

Ефективността и на двата отбора в нападение значително се промени в хода на втория период, като нито един от двата тима не успя в опитите си да вземе надмощие. „Чуковете“ обаче първи успяха да развалят статуквото с точните стрелби на Борислав Младенов, Бринюк, Кендеров и Попов, както и с помощта на по-доброто движение на топката, за да се изстрелят на голямата почивка при 47:31 в своя полза.

Бринюк беше главно действащо лице при подновяването на играта и „жълто-черните“ не дадоха заден ход. Въпреки непрестанните опити на Рей Идоу и Зечич да вдъхнат доза живот шуменския тим, точната ръка на Попов отново влезе в действие и тимът от Перник не допусна никакви колебания, откъсвайки се с 23 точки след 30 минути игра. Във финалната десетка гостите отново не срещнаха проблеми и до края довършиха започнатото.

Васил Попов нямаше спиране за Миньор, отчитайки се с 24 точки и 6 точни шута зад арката. Богдан Бринюк регистрира 22, Борислав Младенов финишира със 17 и 7 борби, Георги Кендеров завърши с 10 точки.

Бено Зечич отвърна за "жълто-зелените" с 19 точки, 7 борби, 8 асистенции и 4 тройки. Джакори Ийли отбеляза 17 точки, Рей Идоу има 14 и 7 овладени под двата ринга топки, Отас Айкекполор вкара 10.

На 12 октомври (събота) Миньор ще приеме Рилски спортист, а Шумен ще има гостуване на Левски.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"Панорама на спорта" се проведе в град Перник
"Панорама на спорта" се проведе в град Перник
България е отказала да приеме 40 органа за трансплантация от 2021 г. насам
България е отказала да приеме 40 органа за трансплантация от 2021 г. насам