НОВИНИ

Националките до 16 г. се поздравиха с победоносен край на еврошампионата в Коня

Момичетата на Лъчезар Коцев се пребориха за 15-то място след късен обрат срещу Украйна

bnt avatar logo
от Веселин Михайлов
13:45, 24.08.2024
Чете се за: 01:47 мин.
Спорт
Националките до 16 г. се поздравиха с победоносен край на еврошампионата в Коня
Снимка:
Слушай новината

Българският национален отбор за момичета до 16-години финишира на 15-то място на европейското първенство в Коня, Дивизия Б. Баскетболистките на Лъчезар Коцев надделяха над Украйна с 60:53 в мача за 15-та позиция. В Спортния комплекс "Правец" двубоят предложи немалко обрати, но в края българките се оказаха на печелившата страна.

Така младите "лъвици" приключиха с две победи и пет загуби своето участие на шампионата на Стария континент в южната ни съседка.

Украинките поеха контрол върху събитията на паркета в началото и в края на дебютния период се откъснаха с 4 точки. Българките отвърнаха на удара през втория период и се пребориха за пълен обрат, но символичните гости си върнаха предимството и на голямата почивка фиксираха 36:32 в своя полза.

Макар че третата десетка също премина при поделено надмощие, украинският тим съумя да си издейства точка аванс в края на предпоследния период. Драмата бе на дневен ред и в последната част, но символичните гости имаха последната дума и намериха пътя към обрата, както и към победата.

Габриела Коцева (7 борби) и Катрина Бозова (7 овладени под двата ринга топки и 6 асистенции) нанизаха по 12 точки за младите "лъвици". Деяна Станиславова реализира 11.

Виктория Анисимова бе над всички за украинките със 17 точки и 6 борби. Далила Мурзова приключи с 11, 8 овладени под двата ринга топки и 6 асистенции.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Продължава издирването на нападателя от Солинген
Продължава издирването на нападателя от Солинген