НОВИНИ

Над 200 предупредителни протокола са съставени за нарушение на мерките в Русенско

200 предупредителни протокола съставени нарушение мерките русенско
bnt avatar logo
от БНТ
15:14, 02.11.2020
Чете се за: 00:37 мин.
Регионални

Само за изминалата седмица служители от областните дирекции на МВР и по Безопасност на храните, както и Регионалната здравна инспекция са извършили 608 проверки за спазване на противоепидемичните мерки в Русенско.

Полицейските служители са проверили 447 души за спазване на наложената им домашна карантина, като нарушения не са установени.

Въпреки това са съставени 228 предупредителни протокола за неспазване на противоепидемичните мерки.

Сред най-често срещаните нарушения са неносене на маски, както и струпване на повече хора на едно място, без да се спазва необходимата дистанция от минимум 1.5 м.

Инспекторите от РЗИ са извършили 98 проверки, като 3 от тях са по сигнали. Съставени са 7 акта. Експертите от Областната дирекция по безопасност на храните са влезли в 63 обекта магазини за хранителни стоки, места за продажба на бързи закуски, кафенета и ресторанти. Нарушения сред персонала и в хигиенното състояние на обектите не са открити.

Последните данни за заболеваемостта сочат, че в Русенска област има 7 нови случая на COVID-19. Всички са оставени на домашна изолация. За денонощието са излекувани нови 25 души. През вчерашния ден е починал 74-годишен мъж от Русе с положителен PCR тест, който е бил на болнично лечение.

Автор: Венета Николова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гласувайте за проектите на гражданите по програмата "София избира"
Гласувайте за проектите на гражданите по програмата "София избира"
Антифренски протести в Индонезия и Бангладеш
Антифренски протести в Индонезия и Бангладеш