НОВИНИ

Надал е на 1/8-финал на US Open след 18-ти пореден успех над Гаске

Борил Гочев
от Борил Гочев
09:40, 04.09.2022
Чете се за: 02:25 мин.
Спорт
надал загуби сет започна успех йорк
Слушай новината

Рекордьорът по титли от Големия шлем Рафаел Надал продължава успешния си поход на US Open, като испанецът вече е на 1/8-финалите в надпреварата след трисетова победа над опитния Ришар Гаске.

За Матадора това беше 18-ти успех в 18 двубоя срещу французина, като в 13-ти пореден двубой Рафа не загуби сет срещу този съперник, надигравайки го с 6:0, 6:1, 7:5.

Испанецът стартира срещата на много високи обороти, като в първите два сета даде на Гаске само един единствен гейм, макар французинът да имаше своите шансове да спечели и повече.

В третия сет Надал поведе с пробив и 2:0, но все пак 36-годишния Гаске не се беше напълно предал и изравни за 2:2. В следващите минути и двамата бяха стабилни на сервис, за да се стигне до 11-ия гейм, в който Рафа взе подаването на съперника си, а след това на свой сервис сложи точка на спора след 7:5 и 2 часа и 17 минути игра.

В спор за място на четвъртфиналите трикратният шампион от Откритото първенство на САЩ Надал ще играе срещу американеца Франсис Тиафо, който елиминира в три сета Диего Шварцман.

Напред в турнира продължава и №3 в схемата Карлос Алкарас, който се справи в три сета с представителя на домакините Дженсън Бруксби.

В най-драматичния двубой от изминалата вечер пък Андрей Рубльов елиминира Денис Шаповалов след петсетова драма, която беше решена в шампионски тайбрек. В крайна сметка руснакът се наложи след 6:4, 2:6, 6:7(3), 6:4, 7:6(7) след повече от четири часа на корта.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:
Instagram: https://go.bnt.bg/instagram
Facebook: https://go.bnt.bg/facebook
LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin
TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Атанас Пеканов за наводненията: Хората, които са пострадали, ще бъдат подпомогнати
Атанас Пеканов за наводненията: Хората, които са пострадали, ще бъдат подпомогнати
Работи в бъдещето: Експерт по социални мрежи
Работи в бъдещето: Експерт по социални мрежи