НОВИНИ

Надал продължава без загубен сет, Беретини се отказа

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:55, 15.02.2021
Чете се за: 00:53 мин.
Тенис
надал продължава без загубен сет беретини отказа

Испанецът, поставен под №2 в основната схема, записа нова трисетова победа на Australian Open, след като надигра с 6:3, 6:4, 6:2 за 2 часа и 19 минути, италианецът Фабио Фонини.

Матадора имаше сериозни трудности във втория сет, когато допусна Фонини да поведе с пробив при 4:2, но след този момент левичарят от Майорка загуби само два гейма до края на срещата.

Иначе двубоя започна по чудесен начин за Рафа, който проби още в началото и набързо дръпна с 3:0. Италианецът върна брейка в шестия гейм, но сервирайки за изравняване, загуби за втори път своето подаване.

Надал можеше да затвори сета с още един брейк в седмия гейм, но Фонини все пак намали до 3:5, отразявайки три сетбола. На собствен сервис обаче испанецът нямаше трудности и спечели първата част с 6:3.

Във втората, след като Фабио поведе с 4:2, шампионът в Мелбърн от 2009 година спечели четири поредни гейма, удвоявайки преднината си в резултата.

В третия сет интрига нямаше, тъй като Надал проби още два пъти своя съперник и затвори комфортно мача след 6:2 в своя полза.

Следващото препятствие пред Рафа ще бъде Стефанос Циципас, който се класира за 1/4 финалите без игра, благодарение на отказването на Матео Беретини. Италианецът получи разтежение на коремен мускул в края на предишния двубой срещу Карен Хачанов и не е успял да се възстанови.

Испанецът и гъркът са се срещали седем пъти до този момент, като Надал води убедително с 6-1 успеха. Те играха в Мелбърн през 2019 година, когато на 1/2 финалите Матадора разгроми Стефанос с 6:2, 6:4, 6:0.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Реал (Мадрид) победи Валенсия и диша във врата на Атлетико
Реал (Мадрид) победи Валенсия и диша във врата на Атлетико
Стоичков защити Меси за мултимилионния договор
Стоичков защити Меси за мултимилионния договор