НОВИНИ

Надал след загубата на Australian open: Утре е нов ден, трябва да продължа да се боря

Но сега е тежък момент и трябва да приема това. Не мога да кажа, че не съм съсипан психически. Това каза Рафаел Надал след загубата си от Макензи Макдоналд във втория кръг на Откритото първенство на Австралия.
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
10:34, 18.01.2023
Чете се за: 02:32 мин.
Спорт
Слушай новината

Можете да си представите колко съм разочарован. Не беше добър момент да се случи нещо подобно, но в крайна сметка, трябва да продължа да се боря. Понякога е разочароващо, трудно е да се приеме, понякога се чувстваш адски уморен от всички тези контузии. Не мога да дойда тук и да ви излъжа, че животът е фантастичен и аз съм позитивно настроен. Не и сега, утре е нов ден. Но сега е тежък момент и трябва да приема това. Не мога да кажа, че не съм съсипан психически. Това каза Рафаел Надал след загубата си от Макензи Макдоналд във втория кръг на Откритото първенство на Австралия.

Испанският тенисист получи контузия в бедрото във втория сет и почти не можеше да се движи, но въпреки това довърши мача и загуби в три сета.

"В последните два дни изпитвах болка, но много по-леко от днес. Не знам какъв е проблемът - дали е в мускула, дали е в ставата, дали е в хрущяла. Имам стари проблеми с бедрото, сега не мога да се движа, но докато не направя изследвания, няма как да знам колко е сериозно. Уморен съм да говоря за това. Загубих мача, опитах се до края. Не знам дали щях да спечеля мача, ако бях в добро състояние, но щях да имам по-добри шансове. Опитах, но беше невъзможно. Не съм питал лекаря или отбора си, мога сам да взема решение. Не исках да се отказвам като действащ шампион. Така е по-добре, загубих, опитах най-доброто от себе си до края, поздравявам съперника. Дано не е тежка контузия. Надявам се, че няма да съм извън корта дълго време", каза още Надал на пресконференцията след двубоя.

снимки БГНЕС

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Вътрешният министър на Украйна, негов заместник и две деца - сред 16-те жертви на катастрофа на хеликоптер край Киев
Вътрешният министър на Украйна, негов заместник и две деца - сред 16-те жертви на катастрофа на хеликоптер край Киев
Донев към Пеканов: Независимо дали си вицепремиер, или премиер, бъди здрав и пази името си от коментатори
Донев към Пеканов: Независимо дали си вицепремиер, или премиер, бъди здрав и пази името си от коментатори