НОВИНИ

Надал загуби сет, но започна с успех в Ню Йорк

Борил Гочев
от Борил Гочев
09:18, 31.08.2022
Чете се за: 02:37 мин.
Спорт
надал загуби сет започна успех йорк
Слушай новината

Рекордьорът по титли от Големия шлем при мъжете Рафаел Надал започна с победа участието си на тазгодишния US Open, след като надигра в четири сета австралиецът Ринджи Хиджиката.

Хиджиката, за когото това бе дебют в основната схема на турнир от Големия шлем измъкна първия сет с 6:4, но впоследствие Надал пое изцяло контрола върху срещата и спечели следващите три части с 6:2, 6:3, 6:3.

По този начин испанецът, който се опитва да се завърне на върха в световната ранглиста записа осмата си поредна победа в Ню Йорк, след като за последно игра в турнира през 2019 година, когато и стигна до трофея.

През 2020 Матадора избра да не участва заради притеснения, свързани с разпространението на COVID-19, докато през миналата година контузия в левия крак му попречи да играе на US Open, както и на всички останали надпревари от средата на август нататък.

Във втория кръг Матадора ще се изправи срещу Фабио Фонини, който осъществи пълен обрат срещу Аслан Карацев за успех с 1:6, 5:7, 6:4, 6:1, 6:4.

В същото време сънародникът на Рафаел Надал и трети поставен в турнира Карлос Алкарас също започна с победа участието си в последния за годината турнир от Шлема. 19-годишният тенисист водеше със 7:5, 7:5, 2:0 на Себастиан Баес, когато аржентинецът се отказа поради травма.

Друг от младите таланти Яник Синер пък трябваше доста да се потруди срещу германеца Доминик Алтмайер, като в крайна сметка се наложи в пет след 5:7, 6:2, 6:1, 3:6, 6:1.

Напред към втория кръг продължават още №7 в схемата Камерън Нори, №8 Хуберт Хуркач, както и шампионът от 2014 година Марин Чилич.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:
Instagram: https://go.bnt.bg/instagram
Facebook: https://go.bnt.bg/facebook
LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin
TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Михаил Горбачов пред БНТ: Необходимо е повече обединение в Европа
Михаил Горбачов пред БНТ: Необходимо е повече обединение в Европа
Мирослав Иванов, ПП: Съдебната реформа ще бъде на фокус в нашата програма
Мирослав Иванов, ПП: Съдебната реформа ще бъде на фокус в нашата програма