НОВИНИ

Най-малко 30 загинали или изчезнали при наводнения в Индия

загинали изчезнали наводнения индия
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
16:34, 20.11.2021
Чете се за: 01:40 мин.
По света
Слушай новината

Най-малко 30 души са загинали или изчезнали след внезапни наводнения в южната част на Индия.

Спасителните екипи извадиха десетина тела, след като в щата Андхра Прадеш бяха отнесени три автобуса. Най-малко 18 души все още се водят за изчезнали, съобщи "The NewsMinute".

Анализатори твърдят, че непредсказуемото и екстремно време в Южна Азия се дължи на изменението на климата, което се изостря от язовирите, обезлесяването и прекомерното развитие.

От октомври насам десетки хора са загинали в Индия след проливни дъждове, предизвикали наводнения и свлачища, а метеорологичната служба на страната съобщи, че в събота се очакват нови проливни дъждове в няколко южни области.

Миналия месец най-малко 42 души загинаха при проливни дъждове в Керала, а в петък властите в щата спряха влизането в Сабаримала, едно от най-свещените места на индуизма, поради проливните дъждове в района. Стотици поклонници се отправят към Сабаримала, след като миналата седмица светилището бе отворено за ежегодния двумесечен поклоннически сезон.

Повишаването на нивото на водата в река Памба, смятана за свещена от поклонниците, принуди длъжностните лица да спрат поклонниците за един ден, съобщи в събота вестник "Хиндустан таймс".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Взеха книжката на Доналд Туск за превишена скорост
Взеха книжката на Доналд Туск за превишена скорост
Даниил Медведев е първият финалист в Торино
Даниил Медведев е първият финалист в Торино