НОВИНИ

Наполи изпълни задачата и е осминафиналист в Шампионската лига, Реал Мадрид надви Унион след петголово шоу в Берлин

Борил Гочев
от Борил Гочев
00:17, 13.12.2023
Чете се за: 02:55 мин.
Шампионска лига
наполи изпълни задачата осминафиналист шампионската лига реал мадрид надви унион петголово шоу берлин
Снимка: БТА
Слушай новината

Отборът на Наполи изпълни целта си и се класира за осминафиналите в Шампионската лига, след като в последен двубой от група "С" победи с 2:0 у дома португалския Брага.

Шампионът на Италия, който имаше за задача да не загуби на своя "Диего Армандо Марадона" с повече от един гол разлика, излезе напред в резултата в 9-ата минута след куриозен автогол на Сердар Саатчъ, който в опита си да пусне топката между краката си неволно я изпрати в собствената си врата за 1:0.

В 33-ата минута определяният пред ден за най-добър футболист на Африка през годината Виктор Осимен се разписа за крайното 2:0 след асистенция на Натан.

С успеха футболистите на Валтер Мадзари си гарантираха второто място в групата с актив от 10 точки, докато Брага остава трети с 4 пункта и напролет ще играе в плейофите на Лига Европа.

Междувременно, в другия мач от тази група Реал Мадрид надви с 3:2 като гост Унион Берлин, за да завърши груповата фаза с перфектен баланс от 18 точки и така остави своя съперник на дъното с едва 2 пункта при дебюта му в Шампионската лига, като оттук нататък "железните" ще трябва да се фокусират изцяло върху ангажиментите си в Бундеслигата.

На "Олимпиящадион" в Берлин Лука Модрич пропусна да даде аванс на "лос бланкос" в края на първото полувреме, когато негова дузпа бе отразена от стража Фредерик Рьонов, а секунди по-късно силно изритана напред топка от вратаря предизвика грешка на Дейвид Алаба, от която се възползва Кевин Фоланд, който реализира за 1:0 в полза на домакините.

След почивката по-добрата игра на гостите все пак си каза думата и те обърнаха резултата след два с гола с глава на Хоселу в 61-ата и 72-ата минута, но в 85-ата Алекс Крал реализира за 2:2 с удар по земя от дистанция.

В предпоследната минута от редовното време обаче Дани Себайос донесе победата на Реал Мадрид с прецизен диагонален изстрел, оставил без шансове за реакция стража Рьонов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Реал Сосиедад спечели група "D" в ШЛ след нулево реми срещу Интер, Бенфика се добра до Лига Европа след късна драма
Реал Сосиедад спечели група "D" в ШЛ след нулево реми срещу Интер, Бенфика се добра до Лига Европа след късна драма
Байерн отново победи Юнайтед и го изхвърли от Европа, Копенхаген надви Галатасарай и ще играе в елиминациите на ШЛ
Байерн отново победи Юнайтед и го изхвърли от Европа, Копенхаген надви Галатасарай и ще играе в елиминациите на ШЛ