НОВИНИ

Напрежението около Роналд Куман и Барселона расте

Роналд Куман
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
11:26, 24.09.2021
Чете се за: 02:30 мин.
Спорт
Слушай новината

Критиките около старши треньора на Барселона Роналд Куман продължават да се трупат. Снощи “каталунците” не успяха да отбележат гол в двубоя срещу Кадис и взеха само точка след 0:0 на стадион “Нуево Мирандия”.

Нидерландският наставник получи червен картон в добавеното време от мача, заради претенции към съдията. В 65-та минута неговият сънародник Френки де Йонг също напусна терена след втори жълт картон.

На пресконференцията след срещата 58-годишният мениджър бе ядосан, заради резултата и съдийските решения.

“Всички видяха, че на терена има втора топка, но не и съдията. Аз само попитах рефера защо. В тази държава те гонят за нищо”, оплака се Роналд Куман.

Това обаче не бе единственото му оплакване. Той посочи червения картон, контузиите в състава и напрежението около клуба за причините за моментното състояние на тима.

Президентът на Барселона иска да върне Гуардиола в клуба

“През второто полувреме искахме да се възползваме от умората на съперника, но червеният картон на Френки усложни нещата. Вижте колко хора ни липсват в момента. Днес ни липсват седем играчи, които могат да бъдат титуляри. Със сигурност има напрежение в отбора, което повлия”, допълни наставникът.

Роналд Куман поясни, че преди срещата президентът на клуба Жоан Лапорта го е поздравил в хотела и че не е водил разговори за бъдещето му в клуба. Въпреки резултата, нидерландецът е доволен от играта на своите футболисти.

“Мисля, че не винаги трябва да се гледа резултатът. Отношението и отдадеността бяха на лице до последната секунда”, твърди треньорът.

Футболистите на Барселона отбелязаха 8 гола от началото на сезона. Това е най-слабото начало на кампания от сезон 2003/2004, когато “каталунците” се разписват 5 пъти. В неделя (26.09) Барселона приема Леванте на стадион “Камп Ноу”.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Автор: Милен Костов

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Защо загина подполковник Терзиев? Вдовицата му зададе въпроси към разследващите катастрофата
Защо загина подполковник Терзиев? Вдовицата му зададе въпроси към разследващите катастрофата
Безценна находка открита при разкопките на средновековния Русокастро
Безценна находка открита при разкопките на средновековния Русокастро