НОВИНИ

Нарколаборатория за синтетична дрога разкри ГДБОП (Снимки)

нарколаборатория синтетична дрога разкри гдбоп снимки
bnt avatar logo
от БНТ
11:30, 15.07.2023
Чете се за: 01:42 мин.
У нас
Слушай новината

Нарколаборатория за синтетична дрога е разкрита при спецоперация на ГДБОП. Задържани са трима души, с постановление на прокуратурата арестът им е удължен до 72 часа

Специализираната полицейска операция е проведена на територията на Сливен от служители на ГДБОП, колегите им от МВР - Сливен и с активното съдействие на експерти от Националния институт по криминалистика - МВР. Действията по неутрализиране на престъпна дейност на лица от Сливен, занимаващи се с производство на наркотични вещества и прекурсори, са осъществени под ръководството и надзора на Окръжната прокуратура - Сливен на 12 юли.

В рамките на операцията са извършени претърсвания на четири адреса и четири автомобила. На единия от адресите антимафиотите установили пригодена химическа лаборатория за производство на наркотични вещества и прекурсори. Иззети са близо 90 кг ефедрин, голямо количество химикали, използвани за производството на наркотичните вещества, както и множество машини и съоръжения за синтеза на химическите вещества.

За срок от 24 часа са задържани трима мъже - на 60, 52 и на 42 години. С постановление на наблюдаващия прокурор арестът им е удължен до 72 часа.

В петъчния ден, с решение на Окръжният съд - Сливен, на тримата обвиняеми е взета постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“. Работата по документиране на престъпната им дейност продължава в рамките на образуваното досъдебно производство.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Започват Горещниците - как да се предпазим от опасните температури
Започват Горещниците - как да се предпазим от опасните температури
Украинското посолство: Най-много Украйна иска мира, а именно агресорът настоява да води война
Украинското посолство: Най-много Украйна иска мира, а именно агресорът настоява да води война