НОВИНИ

Наситено българско участие в понеделник на Игрите в Токио

bnt avatar logo
от БНТ
21:49, 25.07.2021
6389
Чете се за: 02:57 мин.
Спорт
живо церемонията откриването токио 2020
Слушай новината

Осем български спортисти ще вземат участие в четвъртия ден от Олимпийските игри в Токио. Те ще се състезават в пет вида спорт.

Единствената ни състезателка в тениса на маса Полина Трифонова ще даде старт още в 5.00 часа наше време, когато ще срещне родената в Китай, но състезаваща се за Монако - Ксяоксин Янг. Натурализираната състезателка е №44 в световната ранглиста. Двубоят се равнява на 1/32-финал.

В същия начален час (5.00 ч.) на татамито ще се появи българката Ивелина Илиева. В категория до 57 кг в джудото тя ще срещне представителката на Тунис Гофран Хелифи в първия кръг от надпреварата. При успех на 1/8-финалите родната състезателка ще срещне канадката Джесика Климкаит. Още в понеделник, 26 юли, ще стане ясен и победителят в дисциплината, след като всички срещи се провеждат в един ден.

Във втория си мач от Група D сестрите Габриела и Стефани Стоеви ще излязат срещу третите в света Чън Цин Чън и Цзя И Фан от Китай. Двубоят от олимпийската програма в бадминтона е от 7.20 часа българско време.

В 7.54 часа боксьорката ни Станимира Петрова, която пропусна първия кръг и започва директно от втория, ще се изправи срещу колумбийката Йени Кастанеда в категория до 57 кг. Съперничката на българката е на 30 години, като най-големият ѝ успех е достигане до пето място на световното първенство в Ню Делхи през 2018 г.

Боксьорът Даниел Асенов ще бъде готов да започне участие в Токио в 11.30 часа. Шесткратният европейски шампион ще се изправи на 1/16-финалите срещу познат противник от Румъния. Става въпрос за Козмин Гирлеану. 22-годишният боксьор е пети от Европейските игри в Минск 2019, както и от световното първенство за юноши през 2016 г. в Санкт Петербург. При победа Асенов ще се изправи във втория кръг срещу аржентинеца Рамон Кирога или испанеца Габриел Ескобар, който е златен медалист от Европейските игри в Минск и също е добре познат на българската публика от участията му на Купа "Странджа".

В ранния следобед в плувния комплекс в Токио ще излязат двама български състезатели. В 13.23 часа е серията на Антъни Иванов на 200 метра бътерфлай. От 13.38 часа ще плува Диана Петкова на 200 метра съчетано.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Турция отбеляза най-високия ръст на заразени с COVID-19 от месец май
Турция отбеляза най-високия ръст на заразени с COVID-19 от месец май
ЦСКА стартира новата кампания с победа над ЦСКА 1948
ЦСКА стартира новата кампания с победа над ЦСКА 1948