НОВИНИ

Нася Димитрова: Горда съм с момичетата

Борил Гочев
от Борил Гочев
08:21, 04.07.2022
Чете се за: 04:10 мин.
Спорт
Снимка: БФ Волейбол
Слушай новината

Централната блокировачка на българския национален отбор по волейбол Нася Димитрова разкри, че е горда с представянето на тима, който вчера вечерта надигра с 3:1 състава на Полша и по този начин запази мястото си в турнира Лига на нациите и през следващата година.

Димитрова, която допринесе с 15 точки за успеха не пропусна да благодари и на феновете в зала "Арена Армеец" за страхотната подкрепа.

"Искам да благодаря на публиката и да кажа на всички фенове, че бяха страхотни. Тяхната подкрепа беше много важна за нас. Благодаря също така и на момичетата, защото те бяха просто страхотни. Благодаря им за атмосферата, която се усещаше на игрището", започна Нася Димитрова.

Българската националка изрази и удовлетворение от факта, че младият състав на България е показал едно ново лице, благодарение на което "лъвиците" стигнаха до успеха срещу Полша.

"Мачът с Полша беше много важен за нас, за да останем във Волейболната лига на нациите, тъй като се борихме с друг директен противник - Белгия, който по същото време е победил 3:2 Япония. Радвам се, че този път късметът и работата ни покриха усилията ни, за да покажем, че отборът ни, макар и млад, има друго лице, ново лице, благодарение на което спечелихме категорично. В крайна сметка някой от по-опитните състезатели трябва да поеме ролята на мотиватор. Лора също се включи перфектно. И момичетата покрай нас започнаха да играят по-освободено, по съвсем различен начин. Просто им благодаря ужасно много на всички. Горда съм с момичетата, защото се вдигнахме и заиграхме заедно и стигнахме до този прекрасен резултат. Всяка една даде възможно най-доброто от себе си. Казахме си, че това е мачът, трябва да излезем заедно и независимо какво се случва, да се борим, да не се отказваме и за минута", коментира състезателката на украинския Прометей.

Друга от опитните състезателки в състава на България Лора Китипова отчете, че срещу полякините отборът ни е започнал неуверено, но впоследствие е заиграл своята игра.

"Като емоция влязохме по-напрегнати в мача, може би малко тръгнахме леко неуверени . Но след това се отпуснахме и заиграхме нашата игра. В предните два дни играхме срещу Бразилия и Италия, а срещу италианките не се представихме добре. Срещу Бразилия обаче играхме доста стабилно. Като се върнат още някои състезателки, може да играем наравно и с тези отбори, които знаем, че са много силни. Срещу Полша имах възможност да играя по-напред и това ми позволи да пускам топката зад тяхната мрежа, получи се добре няколко пъти. Сега ни предстои Световното първенство, този турнир може да ни покаже къде сме в световен мащаб, да си сверим часовниците. По-добре е да играеш със силни съперници, така че е оставането ни в Лигата на нациите е много хубаво", заяви Китипова.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:
Instagram: https://go.bnt.bg/instagram
Facebook: https://go.bnt.bg/facebook
LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin
TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Независимият депутат Иво Атанасов: Кирил Петков не ни е предлагал нито пари, нито постове
Независимият депутат Иво Атанасов: Кирил Петков не ни е предлагал нито пари, нито постове
Надежда Нейнски за руските дипломати: Направеното от правителството на ПП беше закъснял, но много важен ход
Надежда Нейнски за руските дипломати: Направеното от правителството на ПП беше закъснял, но много важен ход