НОВИНИ

НБУ ще помогне за възстановяването на пострадалия при срутване работник

Аулата ще бъде изградена наново, декларират от университета

изглежда срутеният покрив аулата нбу снимки
Снимка:
bnt avatar logo
от БНТ
15:45, 28.08.2024
Чете се за: 02:12 мин.
Слушай новината

Нов български университет публикува официална позиция след инцидента, при който се срути покрива на аулата и затисна човек.

"На 27 август 2024 г. по време на планирано извършване на ремонтни дейности се получи пропадане на покрива на аулата на Нов български университет. При инцидента пострада един от работниците на фирмата изпълнител, който е настанен за лечение в УМБАЛСМ "Н.И. Пирогов". НБУ ще участва в грижата за неговото възстановяване.

Нов български университет изказва дълбоката си благодарност за бързата реакция, проявената съпричастност и професионализма към екипите на МВР, Пожарна и аварийна безопасност, Спешна помощ, Столична община, участвали в спасителната операция и осигуряващи безопасността на хората на територията на университета, към служителите на университета, оказали съдействие на екипите, както и на пожарникаря, довел личното си куче, обучено да търси пострадали", посочват от висшето училище.

От университета благодарят и на екипите в "Пирогов", извършили всички необходими животоспасяващи дейности. Днес от болницата съобщха, че мъжът вече диша самостоятелно, но реанимационните грижи за него продължават. Още вчера той претърпя тежка, сложна и продължителна операция.

Човешка грешка е вероятната причина за срутването на покрива. Това е позицията на аварийната дирекция към Столичната община.

Аулата ще бъде изградена наново и в нея Нов български университет ще продължи да създава бъдещата си история, посочват от университета и допълват:

"Аулата е символ на всеки университет и е свързана с преживяванията, които правят историята на една академична общност".

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бургас ще посрещне най-добрите млади ватерполисти в Европа
Бургас ще посрещне най-добрите млади ватерполисти в Европа
НЗОК ще известява с есемес и Вайбър пациенти с протоколи за скъпоструващи лекарства
НЗОК ще известява с есемес и Вайбър пациенти с протоколи за скъпоструващи лекарства