НОВИНИ

Неочаквани герои донесоха изстрадан успех Манчестър Юнайтед срещу Копенхаген след невероятна драма

Хари Магуайър реализира единственото попадение за домакинската победа с 1:0, а в края на редовното време Андре Онана спаси дузпа, за да запази трите точки за своя тим

Борил Гочев
от Борил Гочев
23:58, 24.10.2023 (обновена)
Чете се за: 03:57 мин.
Спорт
неочаквани герои донесоха изстрадан успех манчестър юнайтед копенхаген невероятна драма
Снимка: БТА
Слушай новината

Манчестър Юнайтед записа първия си успех в настоящото издание на Шампионската лига, след като победи с минималното 1:0 на своя "Олд Трафорд" датския Копенхаген.

Автор на победния гол за тима на Ерик тен Хаг изненадващо или не беше Хари Магуайър, а в края вратарят Андре Онана отрази дузпа, за да съхрани успеха за своя тим.

Със сигурност обаче и в третия си двубой от груповата фаза "червените дяволи" не убедиха с играта си, като отново се видяха техните добре познати слабости в отбрана, от които състава на Копенхаген просто не успя да се възползва.

В същото време домакините от Манчестър Юнайтед изпитваше трудности и в предни позиции, като едва през второто полувреме английският тим опита да наложи натиск, който най-после даде резултат в 72-ата минута. Тогава резервата Кристиан Ериксен достави центриране в наказателното поле, което намери Хари Магуайър и с удар с глава отблизо защитникът даде аванс на своя тим.

И точно когато този гол бе на път да донесе крайния успех на 20-кратните шампиони на Англия Скот Мактоминей игра опасно в собственото си наказателно поле срещу противников състезател и главният арбитър Марко Гуида отсъди дузпа в полза на Копенхаген.

С отговорността да стреля от бялата точка се нагърби Джордан Ларсон, но изстрелът му бе отразен от вратаря Андре Онана, който с последното действие в мача съхрани победата за Юнайтед.

По този начин "червените дяволи" най-накрая записаха актив през този сезон в Шампионската лига и вече с 3 точки заемат 3-ото място в подреждането в своята група "А", докато датчаните са на последното място с 1 пункт. Лидери засега остават Байерн Мюнхен с 9 точки, следван от Галатасарай с 4, след като "баварците" спечелиха с 3:1 като гост първия директен дуел между двата тима тази вечер в Истанбул.

"Успехът е доста важен за отбора. Това е трудно място за гостуване. Феновете много помагат на отбора домакин. По този начин нещата станаха сложни за нас, особено преди почивката. През второто полувреме бяхме значително по-спокойни и се възползвахме от нашите възможности. Девет точки от три мача е добре. За първи път гостувам тук и наистина ми е трудно да се върна слуха. Футболът е точно това - атмосфера за големите мачове. Хубаво е, че минахме през всичко това", коментира Хари Кейн, който се разписа един път във вратата на Галатасарай.

Английският национал има общо 11 попадения във всички турнири през настоящия сезон.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Реал Мадрид и Наполи взеха своето в мачовете от група "С" на Шампионската лига
Реал Мадрид и Наполи взеха своето в мачовете от група "С" на Шампионската лига
Над 5800 са убитите палестинци при израелските удари
Над 5800 са убитите палестинци при израелските удари